Cupa Romaniei

Hermannstadt, calificare istorica in finala Cupei Romaniei

Sursă foto: facebook.com/hermannstadt.fc

Echipa sibiana AFC Hermannstad s-a calificat in finala Cupei Romaniei din acest sezon dupa o dubla victorie obtinuta in fata celor de la Gaz Metan Medias.

Dupa 1-0 pe teren propriu in mansa tur, Hermannstad a castigat si returul de la Medias, cu 3-2.

In finala programata la 27 mai pe Arena Nationala se vor intalni asadar CS Universitatea Craiova si Hermannstad.

Prima repriza a meciului de la Medias a fost una de un real spectacol fotbalistic, nivelul fiind unul peste ceea ce vedem saptamanal in Liga 1 la multe dintre partide.

Mediesenii au deschis scorul printr-un sut spectaculos trimis de Popovici la coltul lung, un gol prin care echipa lui Cristi Pustai anula avantajul din tur al celor de la Hermannstad.

Dupa doar cinci minute Sibiul egala prin Blanaru dupa o faza de toata frumusetea. Pasa lunga trimisa de Dalba a fost interceptata de Blanaru la limita offside-ului, acesta dribleaza portarul si trimite in poarta goala pentru 1-1.

In minutul 19 acelasi Blanaru a ramas din nou singur cu Greab, dar din spate a aparut Sarghi si a deviat in extremis balonul in corner.

Faza uluitoare creata de Petrescu in minutul 28, acesta finalizand cu sut la vinclu din marginea careului pentru 2-1.

Imediat dupa Popovici rata egalarea cu o lovitura de cap din apropierea portii, pentru ca in minutul 31 Sarghi sa devieze in proprie poarta o minge sutata de Rusu spre coltul scurt.

Un 3-1 la pauza care nu le mai lasa mediesenilor prea multe sperante pentru partea secunda.

Gaz Metan a continuat sa caute golului in al doilea mitan si Caiado a redus din diferenta in minutul 79 cu o reluare din fata portii.

Prea putin pentru a mai evita macar infrangerea si Hermannstad obtine biletele pentru finala programata la Bucuresti pe 27 mai.

Caseta tehnica

Gaz Metan: Greab - Creţu, Sîrghi, M. Constantin, Buşu - Chamed, L. Cristea, Popovici (Rosado '33) - Olaru, Rondon (Pîrvulescu '59), Ely Fernandes. Antrenor: Cristian Pustai.

FC Hermannstadt: Căbuz - Coman (Stancu '65), Stoica, Crişan, Tătar - Boboc, Dîlbea (Danci '70) - Hergheligiu (Curtean '76), Rusu, Petrescu - Blănaru. Antrenor: Alexandru Pelici.

Cartonaşe galbene: Rosado '58 / Boboc '25, Tătar '34.

Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs.



Hermannstadt, calificare istorica in finala Cupei Romaniei