Cupa Romaniei

FRF a pregătit urnele pentru tragerea la sorți a playoff-ului Cupei României Betano. Opt echipe din Liga 1 intră în această fază a competiției

Miercuri, 23 august, va avea loc la Casa Fotbalului tragerea la sorți pentru faza playoff din Cupa României Betano, unde printre participante vor intra și opt echipe din primul eșalon.
Explicatia noului format al Cupei Romaniei

Faza playoff din Cupa României va avea loc pe 30 august, după care din 27 septembrie va începe faza grupelor. Un sistem competițional nou care a fost folosit în premieră sezonul precedent și care s-a bucurat de apreciere din partea cluburilor și a fanilor.

Formatul Cupei României Betano, inaugurat în ediția precedentă, prevede ca în faza play-off-ului să participe 32 de echipe, dintre care 24 de echipe calificate din turul anterior şi 8 echipe din Liga 1. Cele opt echipe din primul eşalon sunt cele patru echipe clasate pe locurile 3-6 la finalul play-out-ului ediţiei anterioare de campionat, alături de cele două câştigătoare ale barajului de menţinere-promovare în Liga 1 şi cele două nou-promovate direct în actuala ediţie de campionat.

Cele două urne pentru tragerea la sorți a meciurilor din playoff arată după cum urmează:

URNA A

FC Voluntari, FC Universitatea Cluj, FC Botoșani, AFC Hermannstadt, Oțelul Galați, Politehnica Iași, UTA Arad, Dinamo 1948.

URNA B

FC Metaloglobus București, SCM Zalău, FC Bihor Oradea, Progresul Pecica, Unirea Dej, CSC Dumbrăvița, Phoenix Buziaș, Viitorul Șimian, CSM Deva, Corvinul 1921 Hunedoara, CSC 1599 Șelimbăr, CSM Alexandria, Chindia Târgoviște, CS Tunari, Concordia Chiajna, CSA Steaua, Viitorul Ianca, Gloria Buzău, ACS FC Bacău, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Ceahlăul Piatra Neamț, Unirea Slobozia, Campionii FC Argeș, CS Mioveni.

Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (8 jocuri) şi, în continuare, cele 16 echipe rămase în urna B se grupează între ele (8 jocuri).

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Partidele se vor desfășura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jocurile din cadrul play-off-ului Cupei României Betano, ediția 2023-2024, sunt programate în 30 august. Excepția pot face meciurile televizate, programul urmând a fi stabilit și comunicat ulterior pe site-ul FRF.



FRF a pregătit urnele pentru tragerea la sorți a playoff-ului Cupei României Betano. Opt echipe din Liga 1 intră în această fază a competiției