Cupa Romaniei

FC Voluntari, prima echipa calificata in optimile Cupei Romaniei

Clasata pe ultimul loc in Liga 1 Betano si inca in asteptarea primului succes in campionat, FC Voluntari s-a calificat, marti dupa-amiaza, in optimile de finala ale Cupei Romaniei.

Ilfovenii au invins pe FC Botosani, cu 2-1, intr-un meci disputat pe teren propriu si pe care l-au disputat aproape o repriza intreaga cu un jucator in plus pe teren.

Belhameur a deschis scorul pentru Voluntari in minutul 38, iar Tudorie a majorat avantajul cu patru minute ramase de disputat din prima repriza.

Botosaniul a redus din diferenta imediat dupa startul reprizei secunde prin Chitosca, dar apoi echipa din Moldova a pierdut doi jucatori pentru cumul de cartonase galbene, pe Pitfor si Miron, astfel ca misiunea oamenilor lui Costel Enache s-a dovedit infernala pana la final.

Voluntari, echipa care castiga Cupa Romaniei in 2017 cu Claudiu Niculescu pe banca, merge asadar in optimile de finala dupa prima victorie in noul sezon competitional.

In alta ordine de idei, in optimile de finala a ajuns si Miercurea Ciuc, echipa de Liga a 3-a, care a trecut de Energeticianul din Liga 2, cu 2-1, in timpul regulamentar.


FINAL FC Voluntari - FC Botosani 2-1

Min.54 - A doua eliminare la Botosani. Miron este trimis la cabine pentru cumul de cartonase galbene.

Min.52 - Oaspetii raman in inferioritate numerica. Pitfor vede al doilea galben.

Min.46 - Botosaniul reduce din diferenta prin sutul lui Chitosca.

Min.41 - Tudorie majoreaza avantajul gazdelor cu o reluare din sase metri pe sub picioarele portarului.

Min.38 - Voluntariul deschide scorul prin Belahmeur dupa o faza lucrata in flancul stang. Mingea e respinsa de un aparator al oaspetilor si Belahmeur, fara om in marcaj, inscrie cu un sut din apropierea punctului cu var de la 11 metri.

Min.30 - Gol anulat gazdelor pentru un offside la Deac.

Meciul a inceput la ora 16:00.



FC Voluntari, prima echipa calificata in optimile Cupei Romaniei