Cupa Romaniei

Dinamo a transpirat serios in prelungiri cu Vointa Sibiu, dar s-a calificat

Dinamo s-a calificat în optimile Cupei României la mare lupta cu Vointa Sibiu. Câinii rosii au reusit abia în prima repriza a prelungirilor sa înscrie golul victoriei prin Laurentiu Rus. Valter Heil a deschis scorul pentru Vointa dupa pauza, dar Stratila a egalat la scurt timp si meciul a intrat în prelungiri.

În meciul din Stefan cel Mare Vointa Sibiu n-a aratat deloc ca o echipa din esalonul secund, cum nici Dinamo n-a demonstrat ca face parte din prima divizie. Prima repriza a fost una destul de saraca în faze de poarta, cele mai mari ocazii apartinând oaspetilor.

Steliano Filip si Tucudean au fost principalele pericole ale trupei lui Dario Bonetti la poarta Vointei. Tucudean a semnat cea mai mare ocazie de gol a dinamovistilor în minutul 41, când a scos portarul dintre buturi în lateral stânga, a sutat pe lânga Zavoi, dar mingea a fost respinsa din fata portii goale de fundasii sibienilor.

Cea mai mare sansa de a deschide scorul a primei reprize a apartnut însa Vointei, imediat dupa ocazia alb-rosilor. Negut a sutat fara preluare din marginea careului, dar mingea a întâlnit transversala portii lui Balgradean. Vointa a mai avut o mare ocazie de gol în minutul 20, când sutul lui Tatar a fost scos cu mari emotii de Balgradean de pe cadrul portii.

Sibiul a pastrat presiunea ridicata la poarta alb-rosilor si dupa pauza, iar în minutul 51 a deschis scorul. Scutaru a respins în prima faza de pe linia portii un sut ce l-a depasit pe Balgradean, dar mingea a ajuns la Valteri Heil, care n-a mai ratat.

Reactia de orgoliu a dinamovistilor n-a întârziat si la 10 minute de la deschiderea scorului, câinii rosii au restabilit egalitatea. Jucatorul trimis la pauza în teren de Bonetti, Sorin Stratila, a egalat cu un sut de lânga bara din dreapta, dupa o pasa cu capul de la Filip.

Desi pâna la finalul timpului regulamentar de joc ambele echipe mai aveau timp sa forteze un eventual gol al victoriei, meciul nu mai oferit astfel de ocazii decât dupa minutul 90, în prelungirile reprizei secunde. Dar Beza si Axente au ratat si meciul a intrat în prelungiri.

Mult mai motivati au iesit de la vestiare dinamovistii, care au reusit sa treaca în avantaj pe tabela la doar trei minute de la startul primei reprize de prelungiri. Laurentiu Rus a marcat la capatul unei actiuni rapide de atac, sutul lui în diagonala la bara din stânga fiind imparabil.

Vointa Sibiu a fortat pâna la final revenirea, trupa lui Pelici încercând îndelung sa puna probleme la poarta adversa. Obseala si-a spus însa cuvântul, mai ales în a doua repriza de prelungiri, când sibienii au mai amenintat doar o data poarta câinilor, la sutul lui Tatar peste poarta.

 



Dinamo a transpirat serios in prelungiri cu Vointa Sibiu, dar s-a calificat