Cupa Romaniei

Cupa României Betano rămâne la Sf. Gheorghe. Sepsi a învins ”U” Cluj la loviturile de departajare în finala de la Sibiu

Sursă foto: https://www.facebook.com/CupaRomaniei/

Pentru al doilea an consecutiv echipa Sepsi Sf. Gheorghe cucerește Cupa României Betano și va evolua în turul 2 preliminar al Conference League.

Câștigătoarea trofeului s-a decis în urma loviturilor de departajare, cu 5-4 în favoarea formației din Covasna, după ce la finalul timpului regulamentar și al celor două reprize de prelungiri tabela a arătat 0-0.

Sepsi a dominat începutul meciului, cu două bune șanse de a marca în primul sfert de oră, de fiecare dată în urma unor cornere.

În minutul 6, Matei a centrat de la colțul terenului și Ciobotariu a reluat cu capul pe lângă poartă.

Șapte minute mai târziu a urmat o fază aproape trasă la indigo, cu diferența că la finalizare a apărut Rondon. Experimentatul atacant a trimis cu capul peste poartă apărată de Gorcea.

”U” Cluj echilibrat partida și Chipciu a tras primul semnal de alarmă la poarta celor de la Sepsi, în minutul 22.

Prima ocazie de gol a ”Șepcilor Roșii” a venit trei minute mai târziu la pătrunderea lui Thiam. Mingea trimisă pe jos de acesta a fost respinsă în bară de portarul Niczuly.

Același Thiam a trimis în plasa laterală după o pătrundere în careu, în minutul 29.

Faza primei reprize a fost creată de Nistor, în minutul 33. Acesta a luat o fază pe cont propriu în flancul drept, a pătruns în careu și a șutat în bară.

Sepsi a răspuns în prelungirile primei reprize prin Safranko, când atacantul slovac a preluat cu spatele la poartă s-a întors și a trimis periculos. Gorcea a respins cu o mână peste poartă, faza fixă de la colțul terenului rămânând fără rezultat.

Partea secundă a debutat cu cea mai controversată fază a meciului, Gorcea (U Cluj) reținând la limita liniei porții o minge trimisă cu capul de Safranko. Cei de la Sepsi au reclamat că balonul ar fi trecut dincolo, dar în absența tehnologiei aferente pentru linia porții decizia arbitrilor a fost suverană pe teren.

Până la finalul celor 90 de minute și în prelungiri ocaziile au devenit tot mai puține, cele două echipe preocupându-se mai mult de faza defensivă.

Astfel, câștigătoarea trofeului s-a decis la loviturile de departajare, unde portarul Niczuly a devenit eroul lui Sepsi, cu trei penalty-uri apărate.

Niczuly a blocat șuturile lui Fernandes, Gomez și Martic, în timp ce Gorcea a scos o singură minge, la execuția lui Rodriguez. Cei de la Sepsi au mai avut un penalty ratat prin Aganovic, care a tras peste poartă.

”U” Cluj a avut șansa câștigării Cupei României pentru prima dată după anul 1965, când echipa se numea Știința, dar Ze Gomez n-a reușit să-l învingă pe Niczuly la a șasea serie de lovituri.

Tamas a marcat apoi pentru 5-4, iar Niczuly a blocat șutul lui Martic punând punct loteriei de la 11 metri.

Sepsi va juca în Supercupa României pe 8 iulie contra campioanei Farul Constanța, la Ploiești.



Cupa României Betano rămâne la Sf. Gheorghe. Sepsi a învins ”U” Cluj la loviturile de departajare în finala de la Sibiu