Cupa Romaniei

Astra se apropie de finala Cupei, dupa 0-0 pe Ilie Oana

Petrolul a terminat la egalitate, scor 0-0, prima mansa a semifinalei Cupei Romaniei, impotriva Astrei Giurgiu, la capatul unui joc in care, din nou, giurgiuvenii au aratat mai bine decat detinatoarea trofeului si, drept urmare, au prima sansa la accederea in ultimul act al competitiei. Razvan Lucescu se afla deja la al treilea rezultat de egalitate pe banca Petrolului din tot atatea posibile. Al doilea impotriva Astrei, dupa ce Hoban l-a salvat de la infrangere in campionat, cu o reusita in ultimele minute (1-1).

Prima mansa a debutat cu un moment dificil in careul Astrei, dupa ce uruguayanul Juan Angel Albin a infipt varful ghetei in gazon, solicitand penalti. Arbitrul aditional se afla la doar cativa metri distanta de faza si i-a transmis centralului Cristi Balaj ca nu se impune o astfel de masura.

La mijlocul reprizei, Toto Tamuz a aparut la finalizare cu un sut din intoarcere, din marginea careului mare, la o palma peste transversala.

Cu zece minute inainte de pauza, brazilianul William De Amorim si-a facut mingea pentru sut, la aproximativ 20 de metri, usor lateral stanga, dar a tras pe coltul compatriotului sau, Peterson Pecanha.

Razvan Lucescu a mutat dupa pauza - Fernandez in locul lui De Lucas si Abel Camara pentru Tamuz - iar prima ocazie la poarta lui Silviu Lung Jr s-a consumat in minutul 65, cand Walter Fernandez l-a intins pe portarul Astrei cu un sut de la distanta.

Doua minute mai tarziu, la o lovitura de colt a "lupilor", Abel Camara a fost la un pas sa dezghete tabela de pe "Ilie Oana". Varful gazdelor a tras in blocajul fundasilor adversi, in conditiile in care Silviu Lung alunecase.

Intrat de doua minute in teren, Constantin Budescu a vizat coltul lung de la distanta, insa executia mijlocasului ofensiv al Astrei a fost parata cu mari emotii de Pecanha.

Finalul a fost unul de care pe care. Budescu a ratat desprinderea din lovitura libera, la o faza in care portarul Petrolului a avut parada meciului (85). Teixeira putea aduce victoria mult dorita de cei 12.000 de oameni din tribune, putin lipsind ca sutul sau sa prinda cadrul portii.

Petrolul: Pecanha - Beta, Manasse, Geraldo, Guilherme - Hoban, De Lucas (W. Fernandez 60) - Priso (Zicu 71), Teixeira, Albin - Tamuz (A. Camara 56)
Rezerve: Bornescu - Mustivar, Walter Fernandez, Camara, Zicu, Achim, Romario  

Antrenor: Razvan Lucescu

Astra: S. Lung jr - Matel, Gaman, Ben Youssef, J. Morais - Yahaya, Takayuki (Budescu 73), Laban - Yoda, Yazalde (S. Bukari 78), William de Amorim (Ivanovski 81)
Rezerve: Gavrilas - Papp, Budescu, Cristescu, Enache, Bukari, St. Popescu 

Antrenor: Florin Marin

Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare), Octavian Sovre (Oradea), Miclos Nagy (Cluj); aditionali: Adrian Comanescu (Rm Valcea) si Catalin Popa (Pitesti). Rezerva: Ovidiu Artene (Vaslui), Catalin Popa (Pitesti). Observator joc: Octavian Goga (Brasov), observator arbitri: Adrian Vidan (Bucuresti).

Cartonase galbene: N. Priso 4, De Lucas 58, Beta 75, Hoban 88/ Yahaya 56

Cartonase rosii: -

Stadion: Ilie Oana

Spectatori: 12.000



Astra se apropie de finala Cupei, dupa 0-0 pe Ilie Oana