Cupa Mondiala de Fotbal

Siria la un pas de calificarea istorica la Cupa Mondiala

Sursă foto: twitter.com

Dupa sase ani de razboi civil care a transformat tara intr-o adevarata ruina, nationala de fotbal a Siriei este foarte aproape de o calificare istorica la Cupa Mondiala din Rusia, prima la un turneu final mondial pentru aceasta natiune.

Siria isi disputa meciurile considerate pe teren propriu in Malaysia departe de haosul intern, iar inaintea ultimei etape din preliminariile asiatice are o sansa uriasa de a prinde un loc direct la Cupa Mondiala.

In prezent pe locul al treilea in Grupa A, dupa Iran (echipa deja calificata) si Coreea de Sud, Siria poate ajunge la Cupa Mondiala daca invinge Iranul marti la Teheran, iar Coreea de Sud pierde cu Uzbekistan.

Ar fi scenariul ideal care ar aduce Siria pe locul al doilea la finalul calificarilor din Asia.

Siria ar putea continua visul spre Cupa Mondiala si de pe locul al treilea in grupa, situatie in care ar urma doua duble de baraj.

Mai intai cu ocupanta locului trei din cealalta grupa, iar invingatoarea ar urma sa intalneasca locul patru din CONCACAF intr-un baraj intercontinental.

In ultimul meci disputat in grupa de calificare, Siria a invins Qatar, cu 3-1, punand capat sperantelor bogatei echipe din Golf de a continua cursa de calificare la Cupa Mondiala din Rusia.



Siria la un pas de calificarea istorica la Cupa Mondiala