Cupa Mondiala de Fotbal

Rooney capitan

Federatia Engleza de Fotbal a anuntat ca Wayne Rooney va purta vineri seara banderola de capitan în meciul contra celor din San Marino, în preliminariile Cupei Mondiale 2014. Rooney îi va lua locul lui Steven Gerrard, suspendat pentru cartonasul rosu încasat cu Ucraina.

Rooney ajunge capitan la 26 de ani si cu 78 de selectii în echipa Angliei. El tocmai s-a recuperat în urma cu doua saptamâni dupa o accidentare musculara care l-a tinut departe de teren în prima parte a sezonului.

Atacantul „diavolilor rosii” a reusit sa îi ia banderola unui alt candidat valoros, portarul Joe Hart.

”Este o mare onoare, sunt mândru si încântat stiind mai ales ca putem încheia ziua cu o victorie frumoasa”, a declarat Rooney la conferinta de presa sustinuta joi seara înainte de meciul Anglia - San Marino, care are loc pe Stadionul Wembley.

Un alt candidat la capitanie, Ashely Cole, a iesit singur din carti dupa ce saptamâna trecuta a trimis insulte Federasiei Engleze prin mesaje scrise pe retelele de socializare. Cole tinuse cu acea ocazie sa îi ia apararea lui John Terry, sanctionat pentru insulte rasiste adresate lui Anton Ferdinand, de la Queens Park Rangers. Presedintele Federatiei, David Bernstein, a acceptat scuzele ulterioare ale lui Cole.

Jucatorii lui Chelsea au pierdut astfel oportunitatea sa poate baderola pe brat si la meciul cu Polonia, de marti, atunci când aniverseaza meciul international cu numarul 100.



Rooney capitan