Cupa Mondiala de Fotbal

Romania ar putea candida la organizarea Cupei Mondiale din 2030

Anuntul a fost facut, vineri, la o intalnire politica la care au participat premierii Romaniei, Bulgariei, Greciei si Serbiei.

Boiko Borisov, primul ministru al Bulgariei, a fost cel care a anuntat ca cele patru state si-ar putea depune un dosar comun de candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale din 2030.

Ar fi o premiera in istoria turneului final ca intrecerea sa se desfasoare in patru tari, dupa ce in 2002 am avut Japonia si Coreea de Sud, de asemenea o premiera, iar in 2026 pentru prima data trei tari vor organiza cea mai importanta intrecere din fotbalul mondial. Este vorba de Statele Unite, Mexic si Canada.

Mondialul din 2030 va fi unul al candidaturilor comune pana acum anuntandu-si dosasele comune Uruguay, Argentina si Paraguay, respectiv Algeria, Maroc si Tunisia.

Romania va gazdui in 2020 patru meciuri de la Campionatul European, iar aceasta experienta ar putea cantari decisiv la dosarul comun de candidatura alaturi de Bulgaria, Grecia si Serbia.Romania ar putea candida la organizarea Cupei Mondiale din 2030