CM 2022

Spania - Germania 1-1. Nemtii salveaza remiza pe final de meci si tremura pentru calificarea in optimi

Sursă foto: https://twitter.com/DFB_Team

Mult asteptata partida dintre Spania si Germania din cadrul Grupei E la Cupa Mondiala s-a doveedit a fi una dintre cele mai slabe de pana acum la turneul final din Qatar.

Spania a inceput ceva mai bine si a ratat deschiderea scorului, in minutul 7, prin Dani Olmo. Sutul jucatorului legitimat chiar in Germania la Leipzig a lovit transversala.

Cu cinci minute inaintea pauzei Germania a avut un gol anulat pentru offside la Rudiger dupa interventia VAR cu noua tehnologie adusa de FIFA la aceasta Cupa Mondiala.

Meciul s-a animat mai mult in partea secunda, cand cele doua formatii au parut mai dispuse sa atace poarta.

Nemtii au trecut pe langa gol in minutul 56, cand Pedri a pierdut mingea in preajma propriului careu si Unai Simon a blocat sutul lui Kimmich.

Spania a deschis scorul, in minutul 63, prin Morata, jucator care a deviat in poarta din pasa lui Alba.

Cu sapte minute inaintea epuizarii celor 90 regulamentare Germania a egalat prin Fullkrug, cu un sut in forta din interiorul careului.

Germania salveaza remiza si spera inca la calificarea in optimi printr-o victoria in ultima etapa cu Costa Rica, echipa care a invins Japonia, cu 1-0.

Victoria nemtilor nu e de ajuns in ultima etapa pentru calificarea in optimi. Chiar daca va castiga, Germania sta la mana rezultatului dintre Spania si Japonia, unde o remiza califica ambele echipe in faza urmatoare trimitandu-i pe nemti acasa.

Pana atunci nemtii raman ultimii in Grupa E. E singura certitudine.

Caseta tehnica

Spania: Unai Simon - Carvajal, Rodri, Laporte, Jordi Alba (Balde 82) - Busquets – Gavi (N. Williams 66), Pedri - Ferran Torres (Alvaro Morata 54), Marco Asensio (Koke 66), Dani Olmo. Selectioner: Luis Enrique.

Germania: Neuer – Kehrer (Klostermann 70), Sule, Rudiger, Raum (Schlotterbeck 87) - Goretzka, Kimmich – Gnabry (Hofmann 85), Gundogan (L. Sane 70), Musiala – T. Muller (Fullkrug 70). Selectioner: Hansi Flick.

Cartonaşe galbene: Busquets 44 / Kehrer 37, Goretzka 58, Kimmich 60

Arbitri: Danny Desmond Makkelie – Hessel Steegstra, Jan de Vries (toţi din Ţările de Jos) – Istvan Kovacs (România).



Spania - Germania 1-1. Nemtii salveaza remiza pe final de meci si tremura pentru calificarea in optimi