CM 2022

Presedintele FIFA critica Occidentul pentru "lecțiile de moralitate acordate Qatarului"

In tentativa de a impaca, pe romaneste, capra si varza, Gianni Infantino s-a imbracat in haine colorate si a dat o declaratie prin care a acoperit toate zonele sensibile din jurul Cupei Mondiale care va debuta in Qatar sub semnul controverselor.

"Astazi ma simt qatarez, ma simt arab, ma simt african, ma simt gay, ma simt handicapat, ma simt ca un muncitor migrant.Ma simt astfel pentru ca stiu ce inseamna sa fii discriminat, sa fii victima bullyingului, ca strain intr-o tara straina", a declarat Gianni Infatino, presedintele FIFA.

"In copilarie am fost victima bullyingului pentru ca eram roscat si aveam pistrui. In plus, eram italian, asa ca imaginati-va", a mai spus Infantino.

Acesta a mai declarat ca Occidentul nu se afla in pozitia de a oferi lectii de moralitate Qatarului si ca natiunile europene ar trebui sa fie mai degraba interesate in a-si cere scuze pentru propriul parcurs din istorie.

De la acuzatiile de coruptie privind obtinerea dreptului de organizare si pana la nerespectarea drepturilor omului, Qatar a devenit cea mai controversata gazda a Cupei Mondiale din istoria competitiei.

Turneul final debuteaza, duminica, cu meciul Qatar - Ecuador (18:00).



Presedintele FIFA critica Occidentul pentru "lecțiile de moralitate acordate Qatarului"