CM 2022

Portugalia - Ghana (joi, 18:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA

Sursă foto: https://twitter.com/selecaoportugal/

Fosta campioana europeana Portugalia intalneste Ghana in primul meci la Cupa Mondiala din Qatar, joi, incepand cu ora 18:00.

Cotele FORTUNA: Portugalia 1.40| Egal 4.75| Ghana 9.25

Meciul dintre Portugalia si Ghana se disputa pe Stadionul 974, o arena construita din containere care va fi complet demolata dupa finalul Cupei Mondiale.

Portugalia a disputat un singur amical inaintea Cupei Mondiale, invingand Nigeria, cu 4-0.

Un amical prin care lusitanii au pregatit tocmai partida cu Ghana. O echipa care a invins Elvetia, cu 2-0, intr-o partida de verificare disputata cu doar trei zile inaintea inceperii turneului final.

Portugalia si Ghana s-au mai intalnit o data la Cupa Mondiala, in faza grupelor turneului final din 2014. Lusitanii s-au impus, cu 2-1.

Ghana participa pentru doar a patra oara in istorie la Cupa Mondiala si prima oara dupa opt ani, ratand prezenta in Rusia 2018.

Portugalia a parasit precedenta editie a Cupei Mondiale in optimi, eliminata de Uruguay, cu 2-1.

Pentru Cristiano Ronaldo (37 ani) ar putea fi ultima Cupa Mondiala din cariera, desi acesta n-a ascuns ca si-ar dori sa fie pe teren si peste patru ani in SUA, Canada si Mexic.

Desi a avut intotdeauna statut de putere a fotbalului mondial, Portugalia a ajuns doar in doua randuri in semifinale, la editiile din 1966 si 2006.

In patru din ultimele turnee finale de Cupa Mondiala lusitanii n-au reusit sa depaseasca faza optimilor.

Meciul de joi va fi arbitrat de o brigada americana, cu Ismail Elfath la centru.

Echipele probabile

Portugalia: Costa; Cancelo, Pepe, Dias, Guerreiro; Neves, Carvalho, Fernandes; B. Silva, Ronaldo, Leao.

Ghana: Ati Zigi; Lamptey, Amartey, Djiku, Baba; Partey, Abdul Samed; Sulemana, Kudus, J. Ayew; Williams.Portugalia - Ghana (joi, 18:00). Echipele probabile si cotele FORTUNA