CM 2022

Lewandowski sparge gheaza la Cupa Mondiala in Polonia – Arabia Saudita, 2-0

Sursă foto: https://twitter.com/CuriosidadesEU

Atacantul Robert Lewandowski a marcat primul sau gol din cariera la Cupa Mondiala in victoria Poloniei obtinuta in meciul cu Arabia Saudita din Grupa C la turneul final gazduit de Qatar.

Inca sub efectul euforiei generate de victoria cu Argentina, sauditii au dominat prima parte a jocului cu Polonia, ratand mai mult situatii de a marca.

Pe acest fond de dominare din partea sauditilor a venit golul de 1-0 al Poloniei marcat de Piotr Zielinski, in minutul 40.

Lewandowski a salvat o minge condamnata sa iasa in afara terenului si a intors decisiv pentru finalizarea lui Zielinski in forta.

In minutul 45, sauditii au obtinut o lovitura de la 11 metri la duelul dintre Al-Shehri si Bielik, faza pentru care arbitrul a revazut reluarea oficiala. Impresia a fost de penalty usor acordat.

Decarul Al-Dawsari a tras aproape de centrul portii si portarul polonez Wojciech Szczesny a reusit sa blocheze cu o mana. Pe urmarire tot el a scos peste poarta sutul lui Al-Burayk.

Sauditii au ratat doua bune ocazii in debutul partii secunde prin Al-Dawsari (singur cu portarul) si Al-Brikan (sut pe langa poarta din interiorul careului).

Bara s-a opus in minutul 63 la lovitura de cap trimisa de Bilinski, pentru ca doua minute mai tarziu Lewandowski sa rateze si el din interiorul careului. O minge deviata de portarul saudit in bara.

Cu opt minute inaintea finalului Lewandowski si-a vazut visul carierei cu ochii, marcand primul sau gol pentru Polonia la Cupa Mondiala in a cincea partida sustinuta.

Bucuria atacantului legitimat la Barcelona a fost una de nedescris, toti coechipierii din nationala Poloniei grabindu-se sa-l felicite provocand o adevarata gramada ordonata inspirata din rugby.

Lewandowski ajunge la cota 77 de goluri in 136 de meciuri pentru Polonia.

O cifra pe care si-o putea imbunatati in prelungirile generoase ale meciului, cand a ratat intr-o situatie singur cu portarul.

Polonia acumuleaza patru puncte si urca pe primul loc in clasament, in timp ce Arabia Saudita ramane cu cele trei puncte obtinute in meciul cu Argentina.

Caseta tehnica

Polonia: Szczesny - Cash - Glik, Kiwior, Bereszynski - Krychowiak, Bielik – Milik (Piatek 61), Zielinski (Kaminski 63), Frankowski – Lewandowski. Selectioner: Czeslaw Michniewicz.

Arabia Saudita: Al Owais - Abdulhamid, Al Amri, Al Bulayhi, Al Burayk (Al Ghannam 65) - Al Naji (Al Abid 46), Al Malki (Al Obud 85), Kanno - Al Brikan, Al Shehri (Nasser Al Dawsari 85), Salem Al Dawsari. Selectioner: Herve Renard.

Cartonaşe galbene: Kiwior 15, Cash 16, Milik 19 / Al Malkki 20, Al Amri 45+4.

Arbitru: Wilton Sampaio (Brazilia).



Lewandowski sparge gheaza la Cupa Mondiala in Polonia – Arabia Saudita, 2-0