CM 2022

Japonia invinge Spania si castiga Grupa E. Germania, eliminata de la Cupa Mondiala!

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

Surprizele au continuat la Cupa Mondiala, joi, cu victoria obtinuta de Japonia in fata Spaniei (2-1) si eliminarea din competitie a Germaniei dupa faza grupelor, in pofida succesului obtinut de nemti cu Costa Rica (4-2), meci in care au revenit de la 1-2 in repriza secunda. Clasamentul final in Grupa E aici.

Asa am trait meciurile decisive din Grupa E: Japonia - Spania si Costa Rica - Germania

Favoritele au inceput conform asteptarilor meciurile de joi seara, ultimele din Grupa F la Cupa Mondiala din Qatar.

Germania a deschis repede scorul prin Gnabry in meciul cu Costa Rica (min.9), la fel si Spania prin Morata cu o lovitura de cap in minutul 11 al partidei cu Japonia.

Japonia a rasturnat toate calculele hartiei dupa iesirea de la cabine, marcand de doua ori in trei minute. Doan a restabilit egalitatea, pentru ca apoi Tanaka sa marcheze un gol invaluit intr-o mare controversa.

Pana la final Spania s-a facut ca joaca, insa calculele ibericilor erau clare ca lumina zilei. Infrangere controlata cu Japonia si locul doi la finalul grupei, pentru a evita astfel Croatia in optimi si a intalni astfel Maroc, castigatoarea surpriza din Grupei E.

Abia spre finalul meciului spaniolii erau sa-si dea singuri calculele peste cap la sutul lui Asensio respins in fata de Gonda.

Dincolo, Germania s-a impus in cele din urma, cu 4-2, dupa ce Costa Rica a revenit si a preluat conducerea in repriza secunda in urma reusitelor lui Tejeda si Vargas.

O echipa care reuseste sa iasa cu fruntea sus din competitie in pofida infrangerilor aspre cu Spania (0-7) si Germania.

Havertz cu o dubla si Fullkrug au punctat pentru victoria de palmares a Germaniei. Al doilea 4-2 intre cele doua formatii la Cupa Mondiala dupa cel inregistrat in partida de deschidere a turneului final din 2006.

Pentru prima data in istorie Germania paraseste Cupa Mondiala dupa faza grupelor la doua editii consecutive.



Japonia invinge Spania si castiga Grupa E. Germania, eliminata de la Cupa Mondiala!