CM 2022

Franta si Belgia, calificate la Cupa Mondiala. Record vechi de 63 de ani egalat de Mbappe

Sursă foto: https://twitter.com/FrenchTeam/

Campioana mondiala Franta a obtinut calificarea la turneul final gazduit de Qatar in 2022 dupa 8-0 pe teren propriu cu Kazahstan, intr-un meci din Grupa D.

Jumatate dintre golurile “cocosilor galici” au fost marcate de Kylian Mbappe.

O performanta care nu s-a mai vazut la nationala Frantei de la turneul final mondial gazduit de Suedia in 1958.

Atunci, Just Fontaine a marcat de patru ori in Franta – RFG (6-3).

Karim Benzema cu o dubla, Adrien Rabiot si Antoine Griezmann din penalty au fost ceilalti marcatori ai Frantei.

Franta si-a asigurat castigarea Grupei D, avand patru puncte in fata Finlandei, echipa care a invins Bosnia-Hertegovina in deplasare, cu 3-1.

Belgia a trecut pe teren propriu de Estonia, scor 3-1, si a castigat Grupa E in fata Tarii Galilor care a facut 5-1 acasa cu Belarus.

Surprize in Grupa G

Norvegia si Olanda au pierdut puncte importante in aceasta grupa in care trei echipe lupta pentru primele doua pozitii pana la finalul preliminariilor.

Fara Erling Haaland pe teren, Norvegia a fost tinuta in sah pe teren propriu de modesta Letonia, scor 0-0.

Olanda a avut 2-0 la Podgorica pana cu zece minute inaintea finalului partidei, rezultat la care batavii erau calificati la turneul final.

Muntenegru a revenit neverosimil si a smul remiza (2-2), la unul dintre goluri pasa decisiva fiind oferita de Risto Radunovic de la FCSB.

Turcia a facut scor cu Gibraltar (6-0) si a urcat pe locul secund la egalitate de puncte cu Norvegia, dar cu un golaveraj superior.

In ultima etapa Olanda care are doua puncte in plus fata de Turcia si Norvegia va primi vizita scandinavilor avand nevoie de un egal pentru calificare, in timp ce Turcia are meci greu in Muntenegru.



Franta si Belgia, calificate la Cupa Mondiala. Record vechi de 63 de ani egalat de Mbappe