CM 2022

FIFA solicita incetarea focului in Ucraina pe timpul Cupei Mondiale

Sursă foto: https://twitter.com/Omerta_officiel/

Gianni Infantino, presedintele FIFA, a facut un apel public pentru incetarea focului in razboiul dus de Rusia in Ucraina pe timpul turneului final al Cupei Mondiale din Qatar.

Niciuna dintre cele doua tari beligerante nu participa la Cupa Mondiala. Ucraina a pierdut ultiumul tur al barajului cu Tara Galilor, iar Rusia se afla intr-o stare de excludere din toate competitiile oficiale dupa invadarea tarii vecine la 24 februarie anul acesta.

Intr-un discurs sustinut, marti, la intalnirea G20 din Indonezia, Infantino a declarat ca perioada turneului final (20 noiembrie - 18 decembrie) reprezinta o platforma unica pentru pace.

"Rugamintea mea pentru voi toti este sa va ganditi la o perioada de incetare a focului pe timpul Cupei Mondiale, sau cel putin pentru implementarea unor coridoare umanitare sau orice altceva care sa duca la reluarea dialogului ca prim pas spre pace", a declarat Infantino.

"Voi sunteti liderii lumii, voi aveti posibilitatea de a influenta cursul istoriei. Fotbalul si Cupa Mondiala va ofera voua si lumii intrebi o platforma unica de unitate si pace pentru intreaga lume", a mai spus presedintele FIFA.

Infantino a mai spus ca peste 5.5 miliarde de oameni din intreaga lume sunt asteptati sa urmareasca la televizor meciurile Cupei Mondiale din Qatar.



FIFA solicita incetarea focului in Ucraina pe timpul Cupei Mondiale