CM 2022

Brazilia bonita! Multipla campioana mondiala incepe turneul final cu o victorie asteptata

Sursă foto: https://twitter.com/FIFAWorldCup

In prima partida la Cupa Mondiala din Qatar, nationala Braziliei a trecut de Serbia, cu 2-0 (0-0), prin dubla reusita de Richarlison.

Jucatorul legitimat la Tottenham a deschis scorul in minutul 63 cu o reluare din interiorul careului, dupa ce portarul Serbiei respinsese in fata o minge reluata spre poarta de Alex Sandro.

Sase minute mai tarziu acelasi Richarlison a dublat avantajul Braziliei cu o executie spectaculoasa din centrul careului. Preluare si finalizare dintr-o foarfeca laterala. De departe cel mai frumos gol vazut pana acum la Cupa Mondiala din Qatar.

Richarlison ajunge astfel la cota 19 goluri marcate in tricoul nationalei Braziliei si la noua reusite in ultimele sapte partide internationale.

La 0-0, in minutul 60, bara i-a salvat pe sarbi la sutul lui Alex Sandro de la mare distanta, aceasta fiind cea mai mare ocazie a meciului de pana atunci.

Trei puncte de control pentru Brazilia intr-un meci in care Neymar, jucatorul de la care se asteptau fazele de mare efect, a ramas datorilor fanilor formatiei Carioca.

Cu meciul Brazilia – Serbia s-a incheiat prima etapa din faza grupelor, o etapa in care n-a fost acordat niciun cartonas rosu, ceea ce nu s-a mai intamplat din 1986 la Cupa Mondiala.

Vineri debuteaza etapa secunda cu o secventa de patru zile la rand cu patru meciuri pe zi.

Caseta tehnica

BRAZILIA: Alisson - Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Lucas Paqueta (Fred 75), Casemiro – Raphinha (Gabriel Martinelli 87), Neymar (Antony 79), Vinicius Jr (Rodrygo 75) – Richarlison (Gabriel Jesus 79). Antrenor: Tite.

SERBIA: Vanja Milinkovic-Savic - Milenkovic, Veljkovic, Pavlovic – Zivkovic (Radonjic 57), Lukic (Lazovic 66), Gudelj (57 Ilic), Mladenovic (Vlahovic 66) - Tadic, A. Mitrovic (Maksimovic 83) - Sergej Milinkovic-Savic. Antrenor: Dragan Stojkovic.

Cartonaşe galbene: Pavlovic 7, Gudelj 49, Lukic 64.

Arbitru: Alireza Faghani (Iran).



Brazilia bonita! Multipla campioana mondiala incepe turneul final cu o victorie asteptata