Cupa Mondiala de Fotbal

Iran invinge Coreea de Sud in inferioritate numerica cu 100.000 de spectatori in tribune (Video)

Stadionul Azadi din Teheran se dovedeste neîncapator de fiecare data când nationala Iranului joaca în preliminariile Cupei Mondiale. Asa a fost contra Qatarului, când în tribune au luat loc 100.000 de oameni, reteta fiind repetata si marti seara când Coreea de Sud a fost oaspete.

La trei puncte în spatele adversarei din Orientul Îndepartat, Iranul era obligat sa câstige pentru a ramâne în cursa pentru calificarea directa la turneul final.

Si victoria a fost obtinuta, la limita ce e drept, în conditii de inferioritate numerica. Gazdele au ramas cu un jucator mai putin pe teren dupa ce Masaoud Shojaei a fost eliminat la zece minute dupa pauza.

Chiar si asa iranienii au fost purtati pe val de zecile de mii de suporteri, reusind golul victoriei prin Javad Nekounam când mai era un sfert de ceas pâna la finalul partidei.

Cu aceasta victorie Iranul a egalat Coreea de Sud în fruntea clasamentului Grupei A, ambele echipe având câte 7 puncte. Diferenta este facuta la golaveraj unde Iranul are doar doua goluri marcate si unul primit în primele patru meciuri.

Uzbekistan a revenit în lupta pentru primele doua locuri dupa ce a învins la limita, cu 1-0, Qatarul si a obtinut astfel prima victorie a preliminariilor.

Australia a revenit de la 0-1 si a câstigat cu 2-1 meciul considerat în deplasare cu Irak la Doha. Gazdele au deschis scorul pe contraatac prin Alaa Abdul Zahra în minutul 72, însa ”cangurii” au întors rezultatul în ultimele zece minute arin Tim Cahill (80) si Archie Thompson (84), ultimul marcând cu o lovitura de cap în urma unui corner.

Pentru australieni victoria de la Doha este vitala pentru ramânerea în cursa ocuparii locului doi. De prima pozitie nu poate fi deocamdata vorba. Japonia este lidera absoluta a Grupei B cu 10 puncte din patru meciuri si o linie de golaveraj 11-1. Australia se bate pentru locul doi cu Oman (5 puncte) si Iordania (4 puncte).

Oman a învins Iordania marti seara la Muscat cu 2-1. Golul iordanienilor a fost marcat în chiar minutul 90 de Tha'er Fayed Al Bawab, atacantul formatiei Gaz Metan Medias din Liga 1.



Iran invinge Coreea de Sud in inferioritate numerica cu 100.000 de spectatori in tribune (Video)