Cupa Mondiala de Fotbal

FIFA propune arbitrajul video la Cupa Mondiala din 2018

Gianni Infantino, noul presedinte al FIFA, spera ca la editia din 2018 a Cupei Mondiale sa poata fi folosit arbitrajul video pentru fazele litigioase din timpul jocului.

Tehnologia video ar urma sa fie testata in urmatorii doi ani pentru a ajuta la elucidarea fazelor importate din timpul meciurilor, cum ar fi golurile la limita, cartonasele rosii, loviturile de la 11 metri si alte erori majore.

"Sper ca turneul final din Rusia sa fie primul in care proba video sa ajute la imbunatatirea arbitrajului", s-a exprimat Infantino pe acest subiect.

Sistemul de arbitraj video este folosit cu succes in rugby, unde in urma unei faze litigioase, in special la eseuri, arbitrul principal intrerupe meciul si solicita ajutorul colegului aflat in inaltul tribunei cu acces la reluarile video.

In fotbal asistentul video ar urma sa comunice cu centralul chiar in timpul jocului si ar avea dreptul sa-l instiinteze pe acesta cu privire la cele vazute pe reluarile oficiale.

Pana la arbitrajul video la turneul final EURO 2016 urmeaza a fi folosit sistemul hawk-eye pentru zona fierbinte de pe linia portii.



FIFA propune arbitrajul video la Cupa Mondiala din 2018