Cupa Mondiala de Fotbal

Cum putem ajungem la Cupa Mondiala din Qatar. Calificare directa sau un traseu complicat prin doua baraje

Sursă foto: https://twitter.com/hai_romania/

Romania n-a mai evoluat la un turneu final de Cupa Mondiala din Franta 98, iar drumul spre editia din Qatar incepe, joi seara, pe teren propriu contra Macedoniei de Nord.

Europa va avea 13 echipe participante la turneul final din Qatar in 2022.

Primele zece echipe calificate vor fi castigatoarele celor zece grupe din preliminarii.

Pentru cele trei locuri ramase disponibile calculele se complica si ne intereseaza in mod direct, Romania avand sanse minime de a castiga o grupa in care Germania porneste ca mare favorita.

Cele zece echipe clasate pe locul doi in grupele preliminare si cele mai bune doua castigatoare de grupa din Liga Natiunilor (care nu s-au clasat pe primele doua locuri in preliminariile CM 2022) vor intra intr-un sistem de baraj in doua tururi, cu meciuri disputate intr-o singura mansa pe terenul echipei mai bine cotate.

Baraj in doua tururi

Din cele zece echipe clasate pe locul 2 in grupele preliminare vor fi alesi 6 capi de serie, pe baza punctelor obtinute in grupe, excluzand rezultatele cu ultima clasata.

Astfel, vor fi sase echipe cap de serie si alte sase echipe “outsider”, doua dintre acestea venind din Liga Natiunilor. Meciurilor vor fi stabilite prin tragere la sorti.

Se va disputa un prim tur de baraj (playoff) intr-o singura mansa, pe terenul capilor de serie.

Prin tragere la sorti se vor stabili trei echipe gazda si trei echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot intr-o singura mansa!

Cele trei castigatoare obtin calificarea la turneul final al Cupei Mondiale.



Cum putem ajungem la Cupa Mondiala din Qatar. Calificare directa sau un traseu complicat prin doua baraje