Cupa Mondiala de Fotbal

Blatter da totul din casa: SUA s-au razbunat pentru pierderea CM 2022

Sepp Blatter, presedintele suspendat al FIFA, a vorbit in premiera despre ceea ce a pornit scandalul din cadrul forului mondial, declansat de autoritatile din SUA.

Blatter a declarat ca FIFA acordase organizarea Cupei Mondiale 2018 pentru Rusia, iar cea din 2022 fusese data Statelor Unite ale Americii. El a specificat agentiei ruse TASS ca pentru Rusia totul fusese stabilit inainte de a se vota oficial in cadrul FIFA. 

Cum cele doua mari puteri, Rusia si SUA, isi impartisera mondialul, totul era bine. Nu exista coruptie la FIFA, pentru ca nimeni din interior nu vorbea despre ea.

Numai ca, pe ultima suta de metri, locul Statelor Unite a fost luat de Qatar. Arabii au primit Cupa Mondiala 2022, conform lui Blatter in urma unui lobby realizat de presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, alaturi de printul Qatarului si presedintele UEFA, Michel Platini. Cei trei au presat atat cat a trebuit, iar SUA s-a trezit fara Cupa Mondiala din 2022.

De la acel moment a pornit totul, sustine Blatter, toata campania, ancheta si acuzatiile de coruptie la adresa FIFA. Dupa ce au pierdut organizarea Cupei Mondiale din 2022 si stiind ca rusii vor organiza Mondialul din 2018, americanii au inceput sa dezvaluie ceea ce stiau ca se petrecea oricum in FIFA: influente ascuse, interese si bani platiti unde trebuie. Lucruri despre care se stia, dar nimeni nu avusese interesul sa le spuna.

Cu aceasta investigatie, americanii spera sa anuleze organizarea Cupei Mondiale din 2018 acordata Rusiei, dar si pe cea din Qatar, din 2022, si eventual sa puna ei mana din nou mana pe una dintre ele.

Prin aceste declaratii, Blatter spera la randul sau se razbune pe oficialii americani care l-au adus in situatia de a pleca rusinos din fruntea FIFA si sa ii aduca in fata justitiei la randul sau pe cei vinovati de partea americanilor, autorii anchetei. 



Blatter da totul din casa: SUA s-au razbunat pentru pierderea CM 2022