Cupa Ligii

Steaua in misiune imposibila cu Dinamo. Cifrele nu sustin o "remontada"

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Arena Nationala gazduieste, miercuri seara, un nou episod al clasicului Romaniei dintre Steaua si Dinamo, un meci care o va da pe a doua finalista din Cupa Ligii.

Dinamo porneste la adapostul avantajului consistent obtinut in tur, cand “cainii” condusi pe atunci de Ioan Andone s-au impus cu 4-1.

Steaua are nevoie asadar de ceea ce spaniolii numeste o “remontada”, adica de o recuperare in extremis a deficitului din tur. Tradus in goluri, stelistii au nevoie de o victorie cu 3-0 pentru a rasturna calificarea in favoarea lor.

Un rezultat care la prima vedere nu pare imposibil de atins, dar Steaua nu traverseaza tocmai cea mai buna forma care sa o recomande ca o marcatoare de goluri, iar Dinamo se afla pe un trend pozitiv dupa instalarea lui Cosmin Contra pe banca tehnica.

Doar de trei ori in acest sezon Steaua a reusit sa marcheze de trei ori, ceea ce arata criza ofensiva pe care o traverseaza echipa pregatita de Laurentiu Reghecampf. S-a intamplat in iulie cu Viitorul (3-1 in deplasare), in septembrie cu Voluntari (3-2 in deplasare) si ultima oara in noiembrie cu Pandurii (3-1 acasa). In rest, rareori echipa ros-albastra a marcat chiar si doua goluri intr-un meci.

De la meciul tur in lotul Stelei au aparut atacantii Denis Alibec si Harlem Gnohere, jucatori care la Medias au aratat ca pot juca impreuna, insa chiar si asa Steaua se afla intr-o criza a rezultatelor, chiar daca antrenorul Reghecampf indeamna la optimism.

“Sa tinem capul sus pentru ca n-am pierdut niciun meci in 2017”, spune acesta avand de partea sa rezultatele, insa nu si maniera jocului, care avea sa starneasca reactia virulenta a patronului dupa meciul de campionat de la Medias (1-1).

“Steaua va avea o reactie dupa criticile patronului”, avertizeaza la randul sau Contra, tehnicianul care a readus-o pe Dinamo in lupta pentru playoff si salvat-o de la naufragiu. “Cainii” incepusera anul cu doua infrangeri la rand, cu Viitorul si Chiajna, iar participarea in playoff era serios pusa in pericol. “Gurita” a mutat echipa pe Arena Nationala si a adus cu aceasta un nou spirit in vestiarul lui Dinamo. Victoriile cu Botosani (1-0) si Universitatea Craiova (2-1) au au readus linistea in Stefan cel Mare, iar partida cu Steaua vine la fix pentru a-i intari si mai mult pe dinamovisti.

Ultimele rezultate directe le dau incredere alb-rosilor, care nu au mai pierdut impotriva Stelei din aproape doi ani, mai precis de la un 3-1 pe teren propriu in 3 mai 2015. De atunci Dinamo n-a mai pierdut niciodata in sapte meciuri si le-a castigat pe ultimele doua la scor: 3-1 in campionat si 4-1 in turul semifinalelor Cupei Ligii.

In ultimul deceniu al confruntarilor directe Steaua a castigat o singura data cu 3-0, adica rezultatul de care are nevoie pentru “remontada”, in 31 octombrie 2014 in campionat cu Costel Gilca pe banca.

Sa mai spunem ca in cele 40 de meciuri oficiale disputate pana acum in acest sezon doar in 12 cazuri Steaua n-a primit gol, ceea ce arata subrezimea unei defensive care a gafat inclusiv la partidele din acest an dupa plecarea lui Tosca in Spania si aducerea lui Balasa din Italia.



Steaua in misiune imposibila cu Dinamo. Cifrele nu sustin o "remontada"