Cupa Ligii

Rapid elimina Craiova din Cupa Ligii

Rapid si Craiova au revenit oficial in Liga 1 dupa ani de zile de asteptare. Cele doua echipe au jucat meciul direct in Cupa Ligii, iar visinii au reusit sa treaca mai departe. Rapid-Steaua va fi capul de afis al optimilor, sambata, 19 iulie, LIVE TEXT pe onlinesport.

Rapid s-a calificat miercuri in optimile de finala ale Cupei Ligii, dupa victoria la limita inregistrata in fata lui CSU Craiova, scor 1-0, intr-un meci contand pentru faza preliminara a competitiei in care participa toate prim-divizionarele. Andrei Ciolacu a inscris unicul gol al partidei. 

Pe fondul unei dominari teritoriale a oaspetilor, Daniel Pancu a semnat prima ocazie importanta a partidei. Pancone a trecut foarte aproape de deschiderea scorului la o lovitura libera din marginea careului, la care Brac a respins cu un ultim efort.

Meciul s-a aprins undeva la mijlocul primei parti, atunci cand Bancu, de la CSU, si Iacob, de la Rapid, au semanat pericol in fata portii adverse. "Juvetul" a trimis peste poarta din interiorul careului, in timp ce Iacob nu a putut relua in plasa, cu capul, mingea centrata de la coltul terenului de Alexandru Coman.

Prima repriza s-a incheiat cu CSU in atac, scorul pauzei ramanand cel din primul minut gratie interventiilor salvatoare ale lui Tanc si, respectiv, Draghia. In prima faza, Tanc a scos din doi metri mingea reluata de Bancu spre poarta ramasa goala, pentru ca mai apoi goalkeeperul Rapidului sa pareze de sub transversala o minge trimisa din apropiere cu capul.

La putin timp dupa reluarea jocului, Andrei Ciolacu a profitat de iesirea neinspirata din poarta a lui Brac, care a sarit pe sub minge, si a inscris pentru 1-0.

De cealalta parte, Costin Curelea a completat suita de ratari ale oltenilor cu o finalizare defectuoasa din 4-5 metri, la o faza in care scapase de marcaj (70).

Cu putine minute inainte de final, Kay Silveiro a trimis in bara, irosind practic ultima sansa a "Craiolgutei" de a impinge confruntarea in prelungiri.

CSU Craiova a incheiat jocul din Giulesti in inferioritate numerica, dupa ce Dananae a fost eliminat pentru cumul de cartonase.

Rapid: Draghia - Tanc, Al. Iacob, Ct. Paun, M. Stoica - Sandulescu, V. Negru - Al. Coman, Pancu, Selagea - Ciolacu 
Rezerve: Misa - P. Vlad, Fl. Calin, R. Dumitru, Burcea, Saveanu, Martin
Antrenor: Marian Rada

CS U Craiova: Brac - Dananae, Frasinescu, Kay, Vatajelu - Madson - Baluta, Mateiu, Bancu (Neacsa 63) - Ivan (Herghelegiu 46), Curelea
Rezerve: Straton - Acka, Velcovici, Ferfelea, Neacsa, Herghelegiu, Plesan
Antrenor: Ionel Gane



Rapid elimina Craiova din Cupa Ligii