Cupa Ligii

Festival de goluri sub Tampa, Astra in sferturile Cupei Ligii

Astra merge in faza sferturilor de finala a Cupei Ligii, dupa o victorie clara inregistrata in deplasare, scor 4-1 cu FC Brasov. Kehinde Fatai cu o dubla, Seto si Budescu au inscris pentru vicecampioana Romaniei, in timp ce Mugurel Buga a reaprins jocul imediat dupa pauza. Astra merge astfel in urmatoarea faza a competitiei, fiind cea de-a doua sfertfinalista. Viitorul Voluntari s-a calificat in urma confruntarii cu FC Botosani, care a necesitat prelungiri si lovituri de departajare. 

Oaspetii au afisat cel mai bun prim 11 la Brasov, iar acest lucru avea sa se simta in primul sfert de ora, cand Kehinde Fatai a inscris primul gol de la revenirea in fotbalul romanesc. Fatai a finalizat printre picioarele lui Iacob, la capatul unui contraatac letal al vicecampioanei (13).

La mijlocul reprizei, Astra a majorat scorul, 2-0, prin acelasi Fatai, care a realizat dubla printr-o reluare simpla din marginea careului mic.

Diogo Santos a ratat o ocazie imensa pentru "stegari", in minutul 32, dupa ce a trimis cu capul in stalpul din stanga lui Dani Coman.

Brasovenii au redus din diferenta imediat dupa pauza, gratie unui penalti dictat de central si transformat de veteranul Mugurel Buga.

Emotiile Astrei aveau sa se risipeasca odata cu reusita niponului Seto, care a trimis in plasa o minge aruncata pe 6 metri (64). Trei minute mai tarziu, am aflat numele celei de-a doua sfertfinaliste a Cupei Ligii, dupa ce Constantin Budescu si-a trecut la randul sau numele pe lista marcatorilor.

FC Brasov: Iacob - Vagner, D. Santos, Machado, Serginho (D. Barna 31) - M. Constantinescu, B. Madeira, C. Munteanu, Aganovic (L. Ganea 59) - C. Cristea - Buga

Astra: Coman - Yahaya, Gaman, Oros, J. Morais - Laban, Takayuki - Enache, Budescu (M. Cristescu 78), De Amorim - Fatai (Al. Ionita 70)



Festival de goluri sub Tampa, Astra in sferturile Cupei Ligii