Cupa Ligii

Astra Giurgiu scoate Viitorul din Cupa Ligii

Intr-un duel al primelor doua echipe din ierarhia Ligii 1 la finalul turului de campionat, Astra Giurgiu a eliminat Viitorul in sferturile de finala din Cupa Ligii.

Formatia pregatita de Marius Sumudica s-a impus in partida de joi seara de la Ovidiu, cu 2-0, prin golurile marcate de Teixeira si Alibec.
 
Meciul a inceput cu o mare ocazie a celor de la Viitorul la patrunderea lui Tanase. Acesta l-a driblat pana si pe portarul Gavrilas, dar a intarziat sutul la poarta si in cele din urma Gaman a intervenit decisiv.
 
Mare ocazie pentru Astra in minutul 15 dupa un balon pierdut in propriul careu de Boli. Mingea a ajuns la Teixeira, dar acesta n-a reusit sa-l invinga pe Rimniceanu.
 
Astra a deschis scorul in minutul 38 prin acelasi Teixeira cu un sut pe jos din interiorul careului, dupa o faza care l-a avut in prim plan pe Alibec. Excelenta pasa lui Alibec cu calcaiul pentru finalizarea lui Teixeira.
 
Echpa din Giurgiu si-a majorat avantajul in partea secunda, in minutul 68, dupa ce Enache a patruns pe contraatac, a insistat la un balon care parea mort la limita terenului si in cele din urma a pasat decisiv in sase metri pentru devierea lui Alibec.
 
Sumudica l-a introdus in teren si pe Budescu in minutul 65, iar la Viitorul si-a facut reintrarea Cernat, jucator care a fost accidentat mare parte din tur dupa un inceput entuziasmant de sezon, cu doua goluri in doua etape.
 
In minutul 90 cei de la Astra au ratat o alta mare ocazie prin Florea. Patruns in careu, jucatorul Astrei a sutat in Rimniceanu.
 
Cu toate acestea, Ionita a marcat spectaculos pentru 3-0 in ultimul din cele patru minute de prelungire. Un sut superb la vinclu din interiorul careului.

Caseta tehnica

FC Viitorul: Rimniceanu - Hodorogea (46 Benzar), Boli, Mitrea, Ciupe - Marin, Nedelcu, Casap (70 Cernat) - Nicolita, Gavra (59 Aganovic), Tanase.
Rezerve neutilizate: Buzbuchi - Filip, Ganea, Vina.

Astra Giurgiu: Gavrilas - Pedro Miguel, Geraldo, Gaman, Stan - Boubacar, Lovin - Enache (87 Ionita), Boldrin (64 Budescu), Teixeira - Alibec (81 Florea).
Rezerve neutilizate: Bosneag - Ninos, Dandea, Ricardo Martins.

Au arbitrat: Lucian Rusandu - Adrian Ghinguleac, Alexandru Cerei; rezerva: Marian Barbu.



Astra Giurgiu scoate Viitorul din Cupa Ligii