Conference League

Farul, 3-2, după 0-1 și 1-2! Hagi a mirosit golul

Sursă foto: https://www.facebook.com/farulconstanta/

Campioana Farul Constanța s-a impus la limită, cu 3-2, în partida disputată pe teren propriu cu Urartu Erevan din Armenia, joi seara, în manșa tur a turului 2 preliminar din Conference League. Aceasta după ce ”marinarii” au fost conduși de două ori în prima repriză a meciului de la Ovidiu.
CFR Cluj a ratat o victorie „a la Dan Petrescu”
Sepsi, pas mare spre calificare
Așa am trăit LIVE: CFR Cluj, Farul și Sepsi în Conference League
Program și rezultate ale echipelor românești din Conference

Retrogradată în Conference League după eliminarea suferită în fața celor de la Sheriff Tiraspol în Liga Campionilor, Farul a avut de furcă împotriva campioanei din Armenia. Elevii lui Hagi au fost conduși cu 1-0 și 2-1, dar au câștigat cu 3-2!

La jumătatea primei reprize cei de la Urartu au deschis scorul prin Maksimenko după o combinație rapidă care l-a lăsat pe acesta singur cu portarul Aioani.

Farul a reacționat repede și ”marinarii” au restabilit egalitatea prin Tudor Băluță cu un șut din afara careului. Un gol de portar, Melikhov fiind surprins nepregătit pe linia porții.

Gheorghe Hagi a făcut o criză de nervi pe marginea terenului alegându-se cu un cartonaș galben parcă anticipând al doilea gol încasat de formația sa.

Și așa a fost! Urartu a punctat pentru 2-1 cu șapte minute înaintea pauzei. Zotko l-a învins pe portarul Farului, Aioani, cu un șut în forță de la mare distanță.

Farul a dominat finalul primei reprize, Alibec ratând o bună ocazie cu șut din lovitură liberă.

În prelungirile primei reprize Mazilu a luat o fază pe cont propriu în flancul drept, a intrat în centru și a marcat pentru 2-2 cu un șut superb la colțul lung.

Intrat în partea secundă, Rivaldinho a ratat o mare ocazie sub privirile tatălui său, Rivaldo, în minutul 56. Un fundaș al oaspeților a respins in extremis de pe linia porții.

Alibec a scăpat singur cu portarul în prelungirile partidei și a tras pe lângă poartă.

Farul a continuat să forțeze și dintr-o lovitură de la colț campioana României a marcat golul victoriei prin căpitanul Larie.

Returul va avea loc joia viitoare, pe 3 august, la Erevan.

Cine câștigă această dublă o va întâlni pe Flora Tallinn din Estonia în turul 3 preliminar din Conference League.

Caseta tehnică

Farul: Aioani - Kiki, Larie, M. Popescu (K. Boli 88), Borza (D. Sîrbu 63) - T. Băluţă, Nedelcu, Grameni (Artean 46) - Ad. Mazilu (Mateus Santos 88), Alibec, Benchaib (Rivaldinho 46). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Urartu: Melikhov - Tsymbaliuk, Piloyan, Zotko (Ghazaryan 69) - Antwi, Salou, Marcos Junior (Ozbiliz 69), Margaryan - Mogilevets (Aghasaryan 14) – Maksimenko (Dzhikiia 79), Grigoryan (Mirzoyan 79). Antrenor: Dmitry Gunko.

Cartonaşe galbene: M. Popescu 61, Rivaldinho 84 / Pilotko 34, Zotko 43, Grigoryan 59, Antwi 77, Aghasaryan 90

Arbitri: Martin Dohal - Adam Jekkel, Frantisek Ferenc - Kristian Michel (Slovacia).

Stadion: ”Central” (Ovidiu).



Farul, 3-2, după 0-1 și 1-2! Hagi a mirosit golul