Champions League

Real Madrid revine si castiga spectaculos cu Napoli

Sursă foto: twitter.com/realmadriden

Detintoarea trofeului Ligii Campionilor, Real Madrid, a revenit de la 0-1 pe teren propriu si a invins-o pe Napoli, scor 3-1, miercuri seara, in prima mansa a optimilor de finala.

Meciul de pe Santiago Bernabeu a debutat cu o mare ocazie la poarta oaspetilor, portarul Pepe Reina blocand in extremis cu o mana, in minutul 2, reluarea lui Karim Benzema din prima.

La prima lor actiune periculoasa cei de la Napoli au deschis scorul in minutul 9 prin Lorenzo Insigne, jucator care a preluat o minge trimisa pe zona centrala de Marek Hamsik si l-a surprins iesit din poarta pe Keylor Navas cu un sut de la peste 30 de metri.

Real Madrid s-a instalat in jumatatea adversa cu un presing furios, iar egalarea a venit in mod firesc dupa doar zece minute de dominare teritoriala a gazdelor. Carvajal a trimis un exterior de generic la bataie in sase metri si Benzema si-a valorificat lovitura de cap dintre doi fundasi adversi.

Mare ocazie ratata de Cristiano Ronaldo in minutul 29. Scapat singur cu portarul Reina la una dintre putinele faze in care a iesit in evidenta pana in acel moment, septarul Realului a trimis mult peste poarta din pozitie centrala.

Cu trei minute inaintea pauzei cei de la Real au ratat o si mai mare ocazie la reluarea in bara a lui Benzema dupa un contraatac dezvoltat de Ronaldo in flancul drept.

Toni Kroos a adus-o pe Real la conducere cu primul sau gol in cupele europene pentru formatia madrilena. Ronaldo a patruns pe dreapta in careu in minutul 49 si a intors ideal pentru sutul pe jos al mijlocasului german de undeva din marginea careului.

Real a continuat sa forteze si Casemiro a spart si el gheata in cupele europene cu o super executie la zece minute dupa pauza. Un voleu favulos prins din afara careului dupa o respingere a oaspetilor.

Mare ocazie ratata de belgianul Mertens in minutul 68. Callejon a intors in centrul careului si l-a lasat pe acesta in pozitie de finalizare, insa varful lui Napoli nu a prins poarta. O ratare care ar putea cantari decisiv in ecuatia calificarii.

Napoli a mai avut si un gol anulat in minutul 81 pentru o pozitie afara din joc la Callejon.

La meciul de la Madrid au asistat, printre altii, fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, marele Diego Maradona, capitanul lui Napoli in urma cu 30 ani la precedenta vizita a lui Napoli pe Bernabeu, si Rafael Nadal alaturi de tatal sau.



Real Madrid revine si castiga spectaculos cu Napoli