Champions League

PSG o demoleaza pe Barcelona in optimile Ligii Campionilor

Sursă foto: twitter.com/PSG_inside

Victorie entuziasmanta obtinuta de Paris Saint Germain prin proportiile scorului si maniera de joc, marti seara, pe teren propriu, in prima mansa a optimilor din Liga Campionilor. Un 0-4 incasat de Barcelona prin care catalanii isi egaleaza cel mai slab rezultat din cupele europene. Meciul a fost live text pe onlinesport.ro

Unai Emery si-a aratat maiestria inca din debut, cand a devenit clar pentru toata lumea ca Parisul e hotarat sa faca un meci mare si jucatorii campioanei Frantei au reusit sa duca la indeplinire planul tactic de a ascunde mingea Barcelonei.

Cu un Rabiot care a incasat cartonasul galben inca din minutul 3 si care a incheiat meciul fara sa fi pierdut vreun duel pentru balon, Paris Saint Germain a supus-o pe Barcelona unei dominatii cum rar am vazut in ultimul timp.

Pe fondul unui iures ofensiv teribil din partea gazdelor, prima ocazie la poarta lui Ter Stegen a venit in minutul 11, cand portarul german a scos cu o mana mingea lui Matuidi.

Ter Stegen n-a mai avut ce face in minutul 19, cand Di Maria transforma impecabil o lovitura libera de la 21 de metri.

Messi a avut o ocazie similara in minutul 25, dar a sutat in zid dintr-o lovitura libera care a ramas singura sansa a decarului argentinian in tot meciul.

Cea mai mare ocazie a campioanei Spaniei a fost ratata de Andre Gomes in minutul 27. Ramas singur cu Trapp, mijlocasul portughez nu a reusit sa-l invinga pe neamtul din poarta lui PSG.

Gazdele au revenit in ofensiva si Ter Stegen s-a opus in minutul 34 in extremis cu o mana la sutul in forta expediat de Draxler, insa acelasi jucator avea sa faca 2-0 cu cinci minute inaintea pauzei.

Totul a pornit de la un balon pierdut de Messi la centrul terenului, italianul Verratti a sapat adanc in zona centrala si a deschis jocul cu o pasa geniala in dreapta pentru Draxler, iar acesta a scuturat plasa cu un sut la coltul lung.

Festivalul a continuat dupa pauza

PSG a continuat jocul ofensiv si in partea secunda, primul semnal de alarma fiind tras de reluarea lui Cavani cu capul din minutul 50.

Sase minute mai tarziu Di Maria isi trecea in cont dubla dupa o faza magistrala de atac pornit inca de la propriul portar. De ziua sa mijlocasul argentinian a finalizat cu sut superb din afara careului in plasa exterioara.

Cavani a inchis tabela in minutul 72 la capatul unui contraatac initiat de Meunier, fundasul belgian ridiculizandu-l la centrul terenului pe Neymar. Al doilea marcator din istoria lui PSG cu 114 goluri pana la acest meci, Cavani a patruns in careu si a inscris in stilul caracteristic cu sut in forta la coltul scurt.

Barcelona a alergat pana la final dupa golul de onoare si a ratat cea mai mare ocazie prin fundasul Umtiti la o lovitura de cap care a intalnit bara in minutul 83.



PSG o demoleaza pe Barcelona in optimile Ligii Campionilor