Champions League

Mutu: “Nu suntem un popor de rasisti”

Sursă foto: https://twitter.com/FootRoumain/

Adrian Mutu a cunoscut pe propria piele ce inseamna sa fii abuzat verbal pe terenul de fotbal.

Acesta a povestit recent intr-o emisiune la televiziunea publica despre cum era facut “tigan” pe stadioanele din Italia.

Un episod peste care a trecut si a mers mai departe.

Adrian Mutu vorbeste acum despre scandalul momentului in fotbalul mondial si care il are in centrul atentiei pe Sebastian Coltescu.

“Cred ca a fost o intamplare nefericita. A ales un cuvant nepotrivit intr-un moment important.

“Imi pare rau ca un roman de-al nostru se afla intr-un astfel de scandal cu conotatii incredibile. La noi acest cuvant, negru, inseamna altceva.

“Chiar nu suntem un popor de rasisti si e pacat de aceasta intamplare nefericita”, a spus Adrian Mutu la Pro x.

Meciul PSG – Istanbul Basaksehir, abandonat marti seara dupa 14 minute, va fi reluat miercuri seara de la 19:55 cu alti arbitri.

Cartonasul rosu acordat de Ovidiu Hategan lui Pierre Webo, secundul formatiei turce, a fost anulat de UEFA si acesta va putea sta pe banca.

“Nu am zis negro, ci negru. In limba romana negru inseamna om negru. Nu l-am jignit”, a incercat Sebastian Coltescu sa se apere, anunta cotidianul turc Hurriyet.

Acestia nici nu vor sa auda explicatia lui Coltescu despre care mai scriu ca are o “aparare rusinoasa” si despre care mai spun ca “a dat dovada de rasism fata de Webo”.

Turcii nu l-au menajat nici pe Ovidiu Hategan, centralul meciului de pe Parc des Princes, despre care scriu ca in trecut ar fi ignorat manifestari rasiste la un derby FCSBDinamo.

Hategan a refuzat sa faca vreo declaratie pe marginea incidentului de marti seara.

UEFA a anuntat deschiderea unei anchete si ulterior a confirmat ca partida va fi reluata, miercuri, cu o alta brigada de arbitri.



Mutu: “Nu suntem un popor de rasisti”