Champions League

Manchester City o calcă în picioare pe Real Madrid în drumul spre Istanbul

Sursă foto: https://twitter.com/ManCity

Echipa Manchester City s-a calificat în finala Ligii Campionilor din acest sezon, după o victorie categorică obținută pe teren propriu cu Real Madrid, deținătoarea trofeului, cu un neverosimil 4-0 (2-0). În tur, pe Santiago Bernabeu, scorul fusese egal, 1-1.

Erling Haaland a tras primul semnal de alarmă la poarta campioanei Europei din 2022, în minutul 13, când a trimis periculos și David Alaba a respins de pe linia porții cu un efort disperat.

Opt minute mai târziu același Haaland a câștigat duelul aerian cu Edoardo Camavinga și a trimis cu capul, mingea fiind respinsă in extremis de portarul Thibaut Courtois cu o mână.

Manchester City a deschis scorul, în minutul 23, prin Bernardo Silva după un romb de pase în marginea terenului care a destabilizat total defensiva celor de la Real Madrid.

Singura ocazie a Realului într-o primă repriză fără șut pe spațiul porții a venit în minutul 34, când Toni Kroos a trimis în bara transversală.

”Cetățenii” aveau să-și dubleze avantajul în minutul 36 prin același Bernardo Silva, acesta reluând cu capul în poartă o minge deviată de apărarea oaspeților.

Partea secundă a debutat cu o ocazie de gol ratată de madrileni după o fază fixă.

Courtois a închis apoi poarta la o fază în care Haaland scăpase unu contra unu, iar în 99% dintre cazuri de acolo nu iartă. Piciorul stâng al portarului belgian a deviat mingea în corner și norvegianul a fost privat de gol în această semifinală, fiind schimbat în minutele de final cu Julian Alvarez.

Din minutul 76 ecuația calificării s-a închis definitiv, după ce Eder Militao a deviat în propria poartă o minge centrată din stânga la o lovitură liberă.

Real Madrid a trecut pe lângă golul de onoare prin Dani Ceballos, în minutul 83, când Ederson a reamintit că se află și el printre cei 22 de actori principali din teren.

În minutul 90+1, campionul mondial Alvarez și-a trecut numele pe lista marcatorilor, cu o reluare pe jos din centrul careului.

Real Madrid părăsește astfel competiția după cea mai categorică înfrângere din ultimii 14 ani în Liga Campionilor.

Manchester City va juca finala Ligii Campionilor contra echipei italiene Inter Milano, în 10 iunie, la Istanbul pe stadionul Ataturk.



Manchester City o calcă în picioare pe Real Madrid în drumul spre Istanbul