Champions League

Cinci lucruri de ținut minte după Manchester City – Real Madrid

Sursă foto: https://twitter.com/ManCity

O partidă la finalul căreia am cunoscut a doua finalistă a ediției din acest sezon în Liga Campionilor. Manchester City a trecut de Real Madrid, cu 5-1 la general.

Pentru Real Madrid înfrângerea 0-4 din returul cu City este cea mai categorică suferită în ultimii 14 ani, în Liga Campionilor.

Portughezul Bernardo Silva a marcat primele două goluri pentru ”Cetățeni” și devine doar al treilea jucător cu dublă contra Realului într-o semifinală de Liga Campionilor, după Lionel Messi și Robert Lewandowski.

Carlo Ancelotti a ajuns la 191 de meciuri în calitate de antrenor în Liga Campionilor, depășindu-l miercuri seara pe Sir Alex Ferguson la un meci disputat chiar în orașul care l-a făcut faimos pe legendarul antrenor scoțian.

Pep Guardiola s-a calificat pentru a patra oară în finala Ligii Campionilor în calitate de antrenor. Are două succese obținute, în 2009 și 2011, și o finală pierdută chiar cu Manchester City, în 2021.

Antrenorul spaniol a obținut victoria cu numărul 100 în Liga Campionilor, fiind depășit la acest capitol doar de Carlo Ancelotti (107) și Sir Alex Ferguson (102).

Guardiola a obținut 47 dintre victorii pe banca lui City, 30 alături de Barcelona și 23 la Bayern.



Cinci lucruri de ținut minte după Manchester City – Real Madrid