Champions League

Juventus o elimina pe Tottenham cu doua goluri in trei minute

Sursă foto: twitter.com/juventusfc

Dominata mare parte din timpul jocului de pe Wembley si condusa cu 1-0, Juventus a reactionat ca o mare echipa intorcand soarta calificarii prin doua goluri marcate in doar trei minute. Campioana Italiei s-a impus pe terenul lui Tottenham, scor 2-1, si merge astfel in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

Tottenham a deschis scorul in finalul primei reprize prin sud-coreeanul Son cu un sut din interiorul careului.

La pauza antrenorul lui Juventus, Max Allegri, a schimbat din mers pe tabla de joc si a nimerit schimbarile pentru partea secunda, in special cu introducerea lui Liechsteiner in flancul drept.

De trei minute a avut nevoie Juventus pentru a arata ca ramane o echipa mare. Mai intai Higuain a egalat cu o reluare din sase metri la devierea lui Khedira cu capul, pentru ca mai apoi Dybala s-a furisat in spatele stoperilor adversi marcand pe contraatac.

Tottenham s-a napustit asupra careului advers si in minutul 90 a ratat incredibil egalarea prin Kane. Lovitura de cap a acestuia s-a dus in bara si astfel londonezii iroseau sansa trimterii partidei in prelungiri.

In cealalta partida a serii, FC Basel a castigat cu 2-1 pe terenul lui Manchester City, insa calificarea fusese decisa inca din tur, cand "Cetatenii" au castigat cu 4-0 in Elvetia.

Asadar, pana acum calificate in sferturi sunt Real Madrid, Liverpool, Juventus si Manchester City.

FINAL Tottenham - Juventus 1-2 (2-2 in tur)

Min.90 - Incredibila ocazie a gazdelor. Kane trimite cu capul in bara si mingea cade pe linia portii.

Min.83 - Sutul lui Son din afara careului trece incredibil pe langa poarta. Le-a trecut glontul pe la ureche celor de la Juventus.

Min.81 - Eriksen cauta poarta cu un sut din interiorul careului. Doar corner pentru gazde.

Min.78 - Son centreaza in forta in fata portii, respinge de acolo Chillini in corner. O minge grea pentru apararea oaspetilor. Creste presiunea lui Tottenham.

Min.75 - Tottenham pare incapabila sa reactioneze dupa cele doua lovituri incasate. Fondul sonor este asigurat de suporterii lui Juventus.

Min.67 - Dybala scapa singur cu portarul si loveste necrutator cu sut la coltul lung. Cei de la Tottenham nu stiu ce i-a lovit.

Min.64 - Juventus revine in meci prin golul lui Higuain. O minge centrata din dreapta este prelungita cu capul de Khedira pentru aparitia lui Higuain in sase metri.

22:49 A inceput partea secunda.

22:33 Se termina prima repriza a meciului de pe Wembley.

Min.41 - Reactie de orgoliu din partea campioanei Italiei. Pjanic suteaza periculos spre poarta, mingea trece putin alaturi.

Min.39 - Gol Tottenham prin acelasi Son, jucator care trimite in poarta mingea centrata de fundasul dreapta Trippier. Misiunea lui Juventus devine infernala.

Min.38 - Cea mai mare ocazie de pana acum este ratata de Tottenham prin sud-coreeanul Son. Acesta trece usor de Barzagli si trage putin pe langa poarta cu un sut care a cautat coltul lung.

Min.34 - Schimbare de directie din partea lui Eriksen, mingea ajunge la Kane si acesta trimite putin pe langa poarta.

Min.32 - Alli il incearca pe Buffon cu un sut din alergare de la peste 20 de metri. Prinde experimentatul portar italian.

Min.30 - Juventus este echipa care controleaza jocul si are o posesie superioara.

Min.17 - Faza controversata in careul gazdelor. Costa trece Vertonghen si cade in careu. Oaspetii solicita vehement penalty, insa brigada poloneza nu a vazut nimic neregulamentar la aceasta faza.

Min.15 - Prima ocazie a meciului e ratata de gazde prin Kane. Acesta il depaseste pe Buffon, isi inchide inevitabil unghiul si trimite in plasa laterala.

21:45 Incepe meciul de pe Wembley. Partida a fost precedata de un moment de reculegere in memoria lui Davide Astori, jucatorul Fiorentinei decedat la doar 31 ani inaintea unui meci din Serie A.

Avancronica meciului Tottenham – Juventus. Statistica de partea gazdelor

Echipele de start

Meciul este arbitrat de o brigada din Polonia cu Szymon Marciniak la centru. Acesta va fi ajutat la margini de asistentii Paweł Sokolnicki si Tomasz Listkiewicz.



Juventus o elimina pe Tottenham cu doua goluri in trei minute