Champions League

Borussia Dortmund învinge PSV și ajunge între primele opt din Liga Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/BVB

Echipa germană Borussia Dortmund a trecut de PSV Eindhoven, cu 2-0, în returul fazei optimilor de finală din Liga Campionilor, după ce în tur cele două echipe terminaseră la egalitate, scor 1-1.

Arsenal, calificare la 11 metri cu Porto

 

Jadon Sancho a deschis scorul repede pentru Borussia Dortmund, în minutul 3, mutând presiunea în tabăra echipei olandeze.

În minutul 27, gazdele au fost aproape să-și dubleze avantajul prin Molen.

Imediat după pauză cei de la PSV au ratat o mare ocazie prin Lozano, șutul acestuia lovind bara.

PSV a fost aproape din nou aproape de egalare prin Bakayoko, în minutul 71, când acesta a fost blocat in extremis de portarul Kobel.

Șase minute mai târziu echipa gazdă a marcat prin Fullkrug după o fază fixă, însă reușita a fost anulat de VAR pentru o poziție de ofsaid.

Cu cinci minute înaintea finalului portarul Kobel a avut o paradă de zile mari, respingând cu o mână la reluarea lui De Jong.

Același atacant olandez a ratat incredibil singur cu portarul, în minutul 90+4, pentru ca la faza care a urmat Borussia Dortmund să dea lovitura decisivă prin Reus.

Acesta a profitat de o imprecizie lui Babadi, jucător intrat în minutul 86, și a punctat la o fază în care a rămas unu la unu cu portarul Benitez.

Borussia Dortmund, campioana Europei în 1997, revine în sferturile de finală după trei sezoane. Ultima oară a fost scoasă din competiție de Manchester City după o dublă înfrângere cu 2-1.

Sezonul precedent Borussia Dortmund a fost eliminată de Chelsea în optimi.

PSV Einhoven ratează prima prezență în sferturile Ligii Campionilor după sezonul 2006/2007, când batavii pierdeau cu 0-4 în dublă manșă contra celor de la FC Liverpool.

 


Borussia Dortmund învinge PSV și ajunge între primele opt din Liga Campionilor