Champions League

Atletico Madrid elimină Inter Milano la 11 metri și lasă Italia fără echipă în sferturile Ligii Campionilor

Sursă foto: https://twitter.com/Atleti

Echipa Atletico Madrid a revenit de la 0-1 pe teren propriu în returul cu Inter Milano și s-a impus, cu 2-1 la finalul celor 90 de minute. Cum la general scorul a fost 2-2, meciul a intrat în prelungiri și în cele din urmă s-a ajuns la loviturile de departajare, unde portarul care îl ține rezervă pe Horațiu Moldovan a înclinat decisiv balanța.

Borussia Dortmund învinge PSV și ajunge între primele opt din Liga Campionilor

Di Marco a deschis scorul pentru Inter, în minutul 33, cu o execuție din interiorul careului și la momentul respectiv liderul din Serie A avea 2-0 la general în duelul cu Atletico.

Doar două minute s-au bucurat de avantaj oamenii lui Simone Inzaghi. Formația spaniolă a restabilit egalitatea prin Griezmann, jucător care a profitat de o pasă venită de la un adversar și l-a învins pe Sommer cu un șut din interiorul careului.

În partea secundă, Inter Milano a ratat două mari șanse de a marca pe contraatac. Mai întâi, în minutul 76, Thuram a scăpat singur în careu și a tras peste poartă în poziție de unu la unu cu portarul Oblak.

Cinci minute mai târziu a fost rândul lui Barella să ajungă la finalizare, dar șutul acestuia n-a avut forța necesară pentru a modifica tabela.

Atletico Madrid ratat o mare ocazie în minutul 85 la șutul lui Depay care s-a dus în bară.

O fază care a prefațat golul de 2-1 marcat de atacantul olandez două minute mai târziu cu un șut din interiorul careului.

În minutul 90+3 gazdele au ratat șansa calificării înaintea prelungirilor prin Riquelme. Singur în interiorul suprafeței de pedeapsă acesta a trimis peste poartă și meciul a mers în cele două reprize suplimentare.

Cum în cele 30 de minute de prelungire nu s-a marcat, meciul a ajuns la loteria loviturilor de departajare.

Atletico a tranșat loteria de la 11 metri, cu 3-2, după ce pentru Inter au ratat Alexis Sanchez, Klaasen și Lautaro Martinez. Șuturile primilor doi au fost blocate de portarul Oblak, în timp ce campionul mondial argentinian a tras peste poartă la ultima execuție.

Singura ratare a lui Atletico i-a aparținut lui Saul, în rest Depay, Riquelme și Depay transformând spectaculos.

Calhanoglu și Acerbi au fost marcatorii celor de la Inter la 11 metri.

Atletico Madrid completează tabloul sferturilor de finală, unde sunt calificate trei echipe din Spania, două din Anglia, două din Germania și una din Franța.

De remarcat că Italia nu are nicio reprezentantă între cele mai bune opt formații din Liga Campionilor.



Atletico Madrid elimină Inter Milano la 11 metri și lasă Italia fără echipă în sferturile Ligii Campionilor