Baschet

Victorie de senzație pentru U-BT Cluj-Napoca în Eurocup

Sursă foto: https://twitter.com/UBTCluj

U-BT Cluj-Napoca a obținut a doua victorie consecutivă în faza grupelor din Eurocup, după ce a trecut în deplasare de formația poloneză Slask Wroclaw, cu 70-67 (33-36).

Un meci condus de formația gazdă până în sfertul al patrulea pe final de meci, când cei de la ”U” au întors formidabil soarta meciului practic în ultimele două minute.

Tabela a înghețat pentru cei de la Slask Wroclaw la 67 de puncte marcate, în timp ce campioana României a marcat zece puncte la rând fără să mai primească vreunul.

Opt aruncări de trei puncte au marcat oamenii pregătiți de Mihai Silvășan, două dintre acestea în ultimele zeci de secunde.

Fără doar și poate, motorul acestui succes de răsunet pentru ”U” a fost americanul D.J. Seeley, cu cele 24 de puncte marcate. Acesta a fost seconda pe lista marcatorilor de bosniacul Ante Stipanovic (14 puncte).

Slask Wrocklaw a condus cu trei puncte la pauza mare, după care la jumătatea sfertului al treilea avansul formației poloneze a atins un maxim de 15 puncte (56-41).

Pentru U-BT Cluj-Napoca este a doua victorie consecutivă în Grupa B din Eurocup, după ce în prima etapă, pe teren propriu, campioana României a furnizat surpriza învingând finalista sezonului trecut, Turk Telekom Ankara, cu 81-70.

Eurocup este a doua competiție valorică din baschetul masculin european, după Euroleague, cele două întreceri având practic aceeași conducere.

 


Victorie de senzație pentru U-BT Cluj-Napoca în Eurocup