Baschet

Un mic urias din Arad pe cale sa devina noul Ghita Muresan al Romaniei

La cei doar 14 ani ai sai Robert Bobroczkyi masoara deja 2.25 si este doar cu sase centimetri mai scund decat celebrul Ghita Muresan, singurul baschetbalist roman care a evoluat vreodata in NBA.

Originar din Arad, Robert Bobroczkyi s-a mutat la Roma pentru a juca pentru Stella Azzurra, echipa care l-a dat baschetului mare si pe Andrea Bargnani, actualmente jucator in NBA la New York Knicks.

“L-am remarcat la un turneu la Budapesta si l-am invitat la Roma. In pofida numeroaselor oferte pe care le avea, in speial din Spania, l-am convins sa vina la noi”, a declarat Giacomo Rossi, responsabil cu descoperirea de noi talente la echipa Stella Azzurra Roma, pentru Gazzetta dello Sport.

La randul sau, tanarul Robert Bobroczkyi spune ca s-a adaptat bine la noua lui echipa, desi admite ca ii lipsesc apropiatii din Romania.

“Cel mai dificil este ca sunt departe de casa, de familie si de prietenii mei pe care ii vad doar pe internet”, spune Bobroczkyi.

Acesta a vorbit si despre obiectivele sale in cariera de jucator de baschet, acestea fiind unele la fel de inalte precum statura sa impozanta.

“Obiectivul meu este sa ajung jucator in Euroliga, iar apoi sa fac marele salt in NBA”, a declarat Robert Bobroczkyi, al carui model de baschetbalist nu este Ghita Muresan ci chinezul Yao Ming.

Ce e drept, la anii sai Robert Bobroczkyi este cu doar patru centimetri mai scund decat fostul centru al celor de la Houston Rockets



Un mic urias din Arad pe cale sa devina noul Ghita Muresan al Romaniei