Baschet

Romania va organiza Campionatul European de baschet feminin in 2015

România a primit dreptul de natiune coorganizatoare a turneului final al Campionatului European din 2015, care va fi gazduit si de Ungaria, potrivit anuntului de duminica seara al Federatiei Române de Baschet.

Comitetul Executiv al FIBA Europe a facut anuntul în Slovenia, unde la finalul saptamânii a avut loc tragerea la sorti a grupelor CE din 2013.

"Dupa ce în urma cu mai bine de opt luni, Ungaria a obtinut dreptul de a organiza turneul final feminin din 2015, iar Belarus, contracandidata la obtinerea dreptului de organizare, a renuntat la dosar si a acceptat ulterior ideea ca România sa fie coorganizatoare, Board-ul FIBA-Europe a oficializat, sâmbata seara, ceea ce se discuta asiduu de mai multe luni si, a stabilit ca în premiera, cele doua tari, Ungaria si România, sa organizeze în comun turneul final Eurobasket Women 2015", se arata în comunicatul FRB.

Presedintele ANST, Carmen Tocala, a fost prezenta la sedinta de la Ljubljana si a precizat ca meciurile din cele doua grupe pe care le va gazdui România vor avea loc, cel mai probabil, la Oradea si Timisoara.

Locatiile propuse de FR Baschet vor fi inspectate de reprezentantii FIBA-Europe, care vor decide ulterior daca acestea îndeplinesc standardele internationale.

Totodata, la propunerea Comisiei Tehnice Feminine a FIBA-Europe, Boardul forului continental a mai luat în calcul si ca turneul final Eurobasket Women 2015 sa se desfasoare, în premiera, cu 20 de echipe nationale, printre care se vor afla automat si cele doua organizatoare, Ungaria si România.

Pe de alta parte, s-a mai stabilit ca turul preliminar de calificare la Eurobasket Women 2015, care se va derula în vara anului viitor, sa se dispute sub forma de turnee, cu patru grupe în patru locatii diferite. Învingatoarele din fiecare grupa se vor califica într-un play-off, iar câstigatoarea va accede la turneul final.



Romania va organiza Campionatul European de baschet feminin in 2015