Baschet

Obama spune ca Dream Team-ul din 1992 era peste cel actual

Echipa masculina de baschet a SUA a învins, luni seara, la Verizon Center din Washington, cu scorul de 80-69, formatia Braziliei, într-un meci de pregatire pentru Jocurile Olimpice de la Londra, la care a asistat si presedintele american Barack Obama.

Obama a fost însoti la meci de familia sa si de vicepresedintele Joe Biden. Seful statului american a estimat ca Dream Team-ul din 1992, medaliat cu aur la JO de la Barcelona, ar fi batut Dream Team-ul care urmeaza sa evolueze la Londra.

"Adevaratul Dream Team este cel original". Barack Obama.

Totusi, el a precizat ca actuala nationala a SUA este "o mare echipa, cu talente deosebite". "Nu exista niciun motiv pentru care sa nu cucerim aurul la Londra. Trebuie sa ne concentram pe acest obiectiv", a spus Obama, la pauza, într-un interviu acordat Espn.

Împotriva Braziliei, Dream Team-ul s-a pornit mai greu, fiind condus la prima pauza cu 27-17. Totusi, evolutia americanilor s-a îmbunatati si echipa SUA s-a impus cu 80-60, cu 30 de puncte reusite de LeBron James.

"Sa nu uitam ca multi jucatori brazilieni evolueaza în NBA. Au o echipa buna si baietilor nostri le-a luat ceva timp sa-si intre în ritm", a adaugat Obama, un fan al baschetului.



Obama spune ca Dream Team-ul din 1992 era peste cel actual