Baschet

Lituania castiga dramatic in fata Serbiei pentru un loc in finala Eurobasket

Echipa masculina de baschet a Lituaniei s-a calificat, vineri seara, in finala Campionatului European dupa o victorie obtinuta in ultimele secunda impotriva Serbiei.

Balticii au condus cu 9 puncte diferenta la inceputul sfertului al patrulea (52-43), dar sarbii au revenit in forta apropiindu-se la un singur punct diferenta (54-53).

Cosul de trei puncte reusit de Mantas Kalnietis a dus scorul la 57-53 pentru Lituania, dar finalul avea sa fie unul nerecomandat cardiacilor.

Milos Teodosic a redus din diferenta de patru puncte (65-64) cu un cos din afara semicercului la capatul unei actiuni personale cand mai erau 14 secunde din timpul efectiv.

Sarbii au facut imediat fault la Renaldas Seibutis si l-au adus pe acesta la linia delibere, iar lituanianul a transformat doar una dintre cele doua aruncari.

Astfel, Serbia a avut posesia la 66-64 in favoarea adversarului, mizand totul pe patrunderea lui Bogdan Bogdanovic. Acesta a cautat cu disperare faultul sub panoul advers, dar s-a impiedicat in propriul dribling si a pierdut posesia.

Dezastru pentru sarbi care au irosit sansa trimiterii meciului in prelungiri. Lituanienii au revenit la linia de libere prin Kalnietis si acesta a marcat o aruncare prin care a consfintit scorul final, 67-64 pentru Lituania.

Serbia a condus doar de doua ori in aceasta a doua semifinala a Eurobasket. Prima data cu 3-2 in chiar primul minut al meciului si a doua oara in sfertul 3 la scorul de 41-40, transformat apoi intr-un 43-40, cel mai mare avans al sarbilor in acest meci.

Finala mare a Eurobasket, meciul care conteaza pentru titlul european, se va disputa duminica seara, de la 20:00, intre Spania si Lituania, in timp ce Franta si Serbia urmeaza sa-si linga ranile in finala mica, tot duminica, dar de la ora 15:00.



Lituania castiga dramatic in fata Serbiei pentru un loc in finala Eurobasket