Baschet

Careul de ași la Cupa Mondială. Cum arată tabloul semifinalelor

Sursă foto: https://twitter.com/FIBA/

Miercuri după-amiază au avut loc ultimele două sferturi de finală programate la Cupa Mondială de baschet.

Germania a trecut de Letonia în primul ”sfert” al zilei, cu 81-79, după o revenire puternică a balticilor pe final de meci.

Conduși cu zece puncte diferență cu mai puțin de trei minute înaintea finalului, letonii au fost aproape de o răsturnare spectaculoasă.

Nemții au ținut cu dinții de rezultat pentru calificarea în semifinale, acolo unde vor avea de trecut un munte extrem de înalt: SUA!

Canada, una dintre revelațiile turneului final, a eliminat Slovenia, cu 100-89, în ultimul sfert de finală.

Luka Doncic de la sloveni, jucătorul cu cea mai bună medie de puncte din turneu (26.6 puncte/meci), și-a respectat norma și în această partidă. Acesta a marcat 26 de puncte, lângă care a mai pus patru recuperări și cinci pase decisive.

Omul meciului a fost de departe Shai GIlgeous-Alexander, primul jucător cu peste 30 de puncte și peste zece recuperări într-un meci din faza eliminatorie la Cupa Mondială din ultimii 29 de ani.

După 50-50 la pauza mare, canadienii s-au desprins decisiv în sfertul al treilea, unul adjudecat la o diferență de nouă puncte.

Pentru un loc în marea finală Canada se va duela cu Serbia. Canadienii au ajuns în premieră în careul de ași la Cupa Mondială în istoria lor.

Semifinalele sunt programate vineri, 8 septembrie.



Careul de ași la Cupa Mondială. Cum arată tabloul semifinalelor