Sporturi de iarna

Ministrul Eduard Novak se implica in scandalul momentului in sportul romanesc inaintea Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing

Sursă foto: https://www.facebook.com/caillania/

Acesta a declarat ca o sustine pe Ania Monica Caill, schioare care s-a plans intr-o postare pe retelele de socializare de politica Federatiei Romane de Schi si Biatlon (FRSB) in legatura cu lotul pentru Jocurile Olimpice.

Desi are participari in Cupa Europei si Cupa Mondiala, Caill a fost lasata in afara lotului pentru Beijing, in locul acesteia fiind selectionata o sportiva mai tanara, dar cu rezultate pe masura experientei si care e clasata pe locul 1700 la proba de schi alpin.

Eduard Novak, ministrul Tineretului si Sportului, a transmis un mesaj de sustinere pentru Caill, dar in acelasi timp spune ca respecta decizia FRSB.

“Pe Ania Caill am sustinut-o si anul trecut si o voi sustine de fiecare data, cum am facut, de altfel, cu toti sportivii. Pentru a clarifica situatia legata de absenta ei din lotul care ne va reprezenta la Jocurile Olimpice de iarna de luna viitoare, am solicitat o explicatie Federatiei Romane de Schi Biathlon.

“Conform informatiilor primite, federatia a optat pentru a trimite la Beijing o sportiva mai tanara, Maria Constantin, ale carei rezultate internationale demonstreaza potential pentru inalta performanta. Optiunea FRSB a fost motivata de rezultatele Aniei la Jocurile Olimpice, in Cupele si Campionatele Mondiale, si de strategia pe care federatia o are, de a investi in viitor si tineri, care corespunde si unuia dintre obiectivele principale ale Ministerului Sportului.

“Noi am transmis tuturor federatiilor dorinta noastra de performanta, dar nu intervenim in deciziile cu privire la calea pentru a o atinge. Fiecare raspunde pentru rezultatele pe care aceste decizii le produc”, este mesajul transmis de Novak.

Aceasta dupa ce Caill scrisese pe contul sau de Facebook ca este “trista dar mai ales dezamagita de tot sistemul din Romania”.

Ania Caill are dubla cetatenie, romana si franceza, iar la finalul saptamanii trecute a participat in doua concursuri din Cupa Mondiala la schi alpin, in probele de coborare si super urias pe partia austria Zauchensee.



Ministrul Eduard Novak se implica in scandalul momentului in sportul romanesc inaintea Jocurilor Olimpice de iarna de la Beijing