Sporturi de iarna

Accident urât suferit de Mikaela Shiffrin la Cortina. A fost nevoie de evacuarea cu elicopterul

Sursă foto: https://twitter.com/MathiasKainz

Americanca Mikaela Shiffrin a fost victima unei căzături dure în coborârea de la Cortina d’Ampezzo, într-una dintre cursele de referință ale sezonului în Cupa Mondială de schi alpin.

A opta la startul coborârii de la Cortina, Mikaela Shiffrin s-a dezechilibrat la una dintre săritoare și n-a mai reușit să se încadreze pe un viraj de mare viteză la dreapta.

Aceasta a fost proiectată în gardul de protecție la peste 100 km/h și a rămas nemișcată preț de câteva minute.

Protocolul de intervenție a fost activat și sportiva americană a beneficiat de asistență de specialitate chiar la nivelul pistei.

În cele din urmă, spre ușurarea tuturor, Shiffrin s-a ridicat singură și a părăsit pârtia pe picioare, deși acuza vizibil o problemă la piciorul stâng.

Un elicopter medical a ajuns la scurt timp la locul accidentului pentru a o transporta pe Shiffrin la cel mai apropiat spital pentru investigații amănunțite.

În vârstă de 28 de ani, Mikaela Shiffrin este regina schiului alpin actual, cu 95 de victorii și 150 de podiumuri în Cupa Mondială.

Aceasta a cucerit de cinci ori Globul Mare de cristal în Cupa Mondială, în 2017, 2018, 2019, 2022 și 2023.

Pe lista de start a coborârii de la Cortina se află și Ania Monica Caill, reprezentanta României, printre cele 53 de competitoare.



Accident urât suferit de Mikaela Shiffrin la Cortina. A fost nevoie de evacuarea cu elicopterul