Sporturi de iarna

Andreea Grecu, medalie de argint la Campionatele Europene de bob

Sursă foto: https://www.facebook.com/bobsanie

Pentru a doua oară consecutiv, Andreea Grecu a câștigat medalia de argint la Campionatele Europene de bob de la Sigulda 2024, în proba de monobob.

Lider după prima dintre cele două manșe, cu un start exploziv (5.61 sec), Andreea Grecu a atins pe traseu viteza maximă de 112.32 km/h și a trecut linia de sosire după 53.46. Duelul cu valoroasele reprezentante ale Germaniei a creat spectacolul cursei. În manșa secundă, Andreea a avut același start și a rezistat presiunii pe traseu unde pe final a pierdut câteva sutimi, cu 54.27 secunde (al treilea timp am manșei) s-a clasat pe locul doi.

Victoria i-a revenit Lisei Buckwitz (Germania), care a recuperat fantastic în manșa secundă după un start foarte bun. Bronzul a fost câștigat de celebra Laura Nolte (Germania), campioană olimpică la Beijing 2022 la dublu.

Cursa a contat și pentru Cupa Mondială, Andreea câștigând aceeași medalie, argintul. Alături de ea și cele două germance a urcat pe podium și americanca Elana Meyers Taylor, vicecampioană olimpică la monobob, care a terminat la egalitate cu Laura Nolte, pe locul trei.

În clasamentul mondial al piloților de monobob, Andreea ocupă locul 5, cu 1114 puncte, după șase curse în care a ocupat pozițiile 3, 6, 7, 7, 4 și 2.



Andreea Grecu, medalie de argint la Campionatele Europene de bob