Sporturi de iarna

Germania revine cu victorie in Turneul Celor 4 Trambuline dupa 13 ani. Doua recorduri de zbor in aceeasi zi

Rezultate de referinta, duminica, in etapa a 3-a a editiei din acest sezon in Turneul Celor 4 Trambuline, la Innsbruck, unde un german s-a impus si doi austrieci au corectat pe rand recordul trambulinei Bergisel.

Stefan Kraft, invingatorul etapei inaugurale de la Oberstdorf, a spulberat recordul trambuline impus in 2002 de german Sven Hannawald la 134.5 metri.

Kraft a avut de aceasta data un zbor "monstru" de 137 de metri, doborand asadar recordul pentru doi metri si jumatate, insa in mansa secunda Michael Haybock isi oprea zborul la 138 de metri, stabilind un nou etalon la Innsbruck.

Tot cu Hannawald are legatura si numele invingatorului din acest an de la Innsbruck, mai precis de nationalitatea acestuia, germanul Richard Freitag.

Acesta a castigat etapa cu un total de 273.5 de puncte si l-a devansat pe Kraft, saritor care a adunat 273.5 puncte, devenind primul german castigator de etapa in Turneul Celor 4 Trambuline de la succesul obtinut de Hannawald in 2002 in finala de la Bischofshofen.

Japonezul Noriaki Kasai a completat podiumul, cu 263.7 puncte.

Kraft ramane lider la general inaintea etapei finale de la Bischofshofen, cu un punctaj cumulat de 835.4 puncte. Acesta este urmat de conationalul sau austriac Michael Haybock, cu 812.3 puncte, si slovenul Peter Prevc, cu 806 puncte.



Germania revine cu victorie in Turneul Celor 4 Trambuline dupa 13 ani. Doua recorduri de zbor in aceeasi zi