Sporturi de iarna

CM de zbor cu schiurile: Severin Freund cucereste cel mai important titlu din cariera lui

Vineri si sambata a avut loc la Harrachov (Cehia) campionatul mondial de zbor cu schiurile desfasurat  in patru manse, cu 40 de saritori in prima zi si cei mai buni 30 in cea de-a doua.

Din evolutia sportivilor s-a vazut clar ca ne aflam la finele sezonului, multi nemaiavand rezervele necesare pentru a se impune. In aceste conditii, inafara unor specialisti recunoscuti ai aceste discipline ca Peter Prevc, Anders Bardal, Noriaki Kasai, Roman Koudelka  a aparut in prim plan germanul Severin Freund, clasat pe locul patru la Soci, dominant in ultimele concursuri din tarile scandinave si care a dorit neaparat un mare succes.

In prima zi, Freund s-a clasat al doilea in prima mansa si a fost primul cu un avans clar in cea de-a doua fiind propulsat ca favorit al intrecerii. Cu un avans de 11,1 puncte fata de Bardal, aflat pe locul secund si mai bine de 15 puncte in fata lui Prevc, Severin Freund a dat dovada de mult calm in mansele de sambat reusind sa-si consolideze pozitia si sa obtina titlul mondial.

A doua zi insa concursul nu a mai avut  loc ! Vantul rebel a jucat o festa organizatorilor si concurentilor astfel ca sariturile nr. 3 si 4 au trebuit sa fie anulate, fiind omologat clasamentul rezultat dupa prima zi:
 1. Severin Freund (GER) ........ 391,0
 2. Anders Bardal (NOR) ......... 379,9
 3. Peter Prevc (SLO) ........... 375,6
 4. Noriaki Kasai (JPN) ......... 374,6
 5. Kamil Stoch (POL) ........... 363,8
 6. Roman Koudelka (CZE) ........ 362,6
 7. Anders Fannemel (NOR) ....... 352,5
 8. Dimitriy Wassiliew (RUS) .... 350,2
 9. Thomas Diethart (AUT) ....... 349,0
10. Maciej Kot (POL) ............ 347,8



CM de zbor cu schiurile: Severin Freund cucereste cel mai important titlu din cariera lui