Sporturi de iarna

Austriacul Diethart, invingator la Garmisch Partenkirchen in Turneul Celor 4 Trambuline

A doua etapa din Turneul Celor 4 Trambuline, celebrul concurs de sarituri cu schiurile desfasurat la cumpana dintre ani si care a ajuns la editia a 62-a, a fost castigata, miercuri, de sportivul austriac Thomas Diethart.

Acesta a castigat ambele manse cu sarituri de peste 140 de metri, mai precis 141 metri in prima mansa si 140.5 metri in a doua mansa, si, cu un total de 296.1 puncte, a obtinut victoria la Garmisch Partenkirchen.

Diethart l-a devansat cu 11 puncte pe conationalul sau Thomas Morgenstern, cel care a sarit cate 139 de metri in fiecare din cele doua manse.

Podiumul a fost completat de elvetianul Simon Ammann, invingatorul etapei inaugurale de la Oberstdorf. Dublul campion olimpic a totalizat 278.5 puncte dupa sarituri care au masurat 133.5, respectiv 139 metri.

In urma acestor rezultate avem doua certitudini. Mai intai Diethart este noul purtator al tricoului rosu, de lider in clasamentul turneului, cu 593.4 puncte, urmat de Morgenstern (581.9) si Ammann 580.4).

Apoi, recordul lui Sven Hanawald din 2002 ramane si in acest an in picioare. Germanul a reusit in sezonul 2001/2002 sa devina primul saritor si pana acum unicul din istoria competitiei care a castigat toate cele patru etape ale Turneului.

Urmatoarele doua etape sunt programate in Austria la Innsbruck si Garmisch Partenkirchen.



Austriacul Diethart, invingator la Garmisch Partenkirchen in Turneul Celor 4 Trambuline