Cupa Mondiala de Rugby 2007

Un fleac, ne-au ciuruit: 85-8!

Nationala de rugby a Romaniei a incheiat a sasea participare la Cupa Mondiala de rugby cu un meci de poveste in fata puternicei selectionate a Noii Zeelande, care s-a impus cu un asteptat 85-8. Marius Tincu a reusit eseul Romaniei, in timp ce masina de rugby neo-zeelandeza a izbutit nu mai putin de 13 incercari.
Nu mai mult de 36 de secunde tabela stadionului Municipal din Toulouse a indicat scor egal intre Romania si Noua Zeelanda, pentru ca Sitiveni Sivivatu a patruns in forta pe flancul stang culcand fara probleme balonul pentru prima data in terenul nostru de tinta. Procedeul a fost repetat de alte 12 ori pana la finalul timpului regulamentar, doar marcatorii find de fiecare data altii. Chiar si asa, explozivul Joe Rokocoko si-a trecut in cont tripla, urmat de Siviatu si Toeava cu doua eseuri, in timp ce Masoe, Evans, Mauger, Hore, Smith si Howlett in prelungiri s-au multumit cu o singura incercare in cont.

Daca Luke McAlister ne-a mai iertat in prima parte de cateva puncte, irosind printre degete unele transformari, Nick Evans omul desemnat sa execute loviturile fixe in partea secunda a incheiat cu procentaj de suta la suta ajutandu-si echipa sa depaseasca bariera celor 300 de puncte marcate in ele cinci meciuri din Grupa C a Cupei Mondiale.

Cu obiectivul victoriei in fata Portugaliei deja atins si cu regretul meciului cu Italia inca proaspat in memorie, echipa Romaniei a reusit un joc bun, pe alocuri peste asteptari in fata unei echipe de supraoameni, care au lasat impresia ca ar fi putut marca un numar dublu de eseuri fata de cele reusite. Marius Tincu a reusit singurul eseu pentru Romania, unul care va ramane cu siguranta in cartea de aur a rugbyului romanesc multa vreme de acum inainte, 'stejarii' fiind aplaudati la scena deschisa de publicul spectator strans in numar mare pe Municipalul din Toulouse pentru a urmari la lucru principala favorita la castigarea Cupei Mondiale.

Pe final de meci, la capatul unei faze sustinute de atac, stejarii si-au mai trecut in cont alte trei puncte, Florin Vlaicu transformand o lovitura de pedeapsa, rezultata in urma uneia dintre putinele erori ale neo-zeelandezilor.

Noua Zeelanda se califica de pe pozitii de superioritate neta in sferturile de finala, cu punctaj maxim, in timp ce Romania incheie o noua campanie de Cupa Mondiala fara a-si depasi cota de pana acum. Dupa un inceput promitator cu Italia, in fata careia au pierdut la doar sase puncte diferenta, baietii pregatiti de Robert Antonin si Daniel Santamans s-au pierdut complet in meciul cu Scotia de la Edinburgh, 0-42, pentru a reveni decisiv in partea secunda a meciului cu Portugalia, cand au obtinut a cincea victorie din istoria participarilor la Cupa Mondiala.

Noua Zeelanda – Romania 85-8 (36-5)

Noua Zeelanda: Evans, Rokocoko, Toeava, Mauger, Sivivatu, McAlister, Ellis, Tialata, Mealamu, Somerville, Thorne, Robinson, Collins, Masoe, Lauaki.

Rezerve: Hore, Woodcock, Jack, McCaw, Leonard, Howlett, Smith.

Romania: Dumitras, Ciuntu, Gal, Gontineac, Brezoianu, Dimofte, Sirbu, B. Balan, Tincu, Florea, Socol, Petre, Corodeanu, Manta, Tonita.

Rezerve: Mavrodin, Ion, Ursache, Ratiu, Calafeteanu, Vlaicu, Dascalu.

Arbitru: Joel Jutge (Franta)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Un fleac, ne-au ciuruit: 85-8!