Cupa Mondiala de Rugby 2007

Tincu, locul 14 in clasamentul marcatorilor de eseuri la Cupa Mondiala

Componentul reprezentativei de rugby a Romaniei, Marius Tincu, ocupa locul 14 in clasamentul marcatorilor de eseuri de la Cupa Mondiala si pozitia 41 in ierarhia punctelor reusite de participantii la competitia din acest an, informeaza AFP.

Tincu a reusit trei eseuri, in partidele cu Italia (pierduta de Romania, cu scorul de 18-24), Portugalia (castigata cu 14-10) si Noua Zeelanda (8-85), din grupa C a CM. El a reusit cate cinci puncte in aceleasi partide, acumuland 15 puncte.

Pe prima pozitie in clasamentul marcatorilor de la Cupa Mondiala se afla sud-africanul Percy Montgomery, cu 105 puncte, urmat de argentinianul Felipe Contepomi (91) si englezul Jonny Wilkinson (67). Pozitia a patra este ocupata de neo-zeelandezul Nick Evans (50) si locul cinci de francezul Jean-Baptiste Elissalde (47).

In privinta punctelor reusite, Marius Tincu se afla la egalitate cu mai multi rugbisti: Lucas Borges (Argentina), Jerry Collins, Aaron Mauger, Richard McCaw, Conrad Smith, Isaia Toeava (toti cinci Noua Zeelanda), Ignacio Corleto (Argentina), Kele Leawere, Vilimoni Delasau, Akapusi Qera (toti trei Fiji), Rocky Elsom (Australia), Allister Hogg (Scotia), Lionel Nallet (Franta) si Martyn Williams (Tara Galilor).

Sud-africanul Bryan Habana este lider in clasamentul marcatorilor de eseuri, cu 8 reusite, urmat de australianul Drew Mitchell (7) si neo-zeelandezul Doug Howlett si galezul Shane Williams, cu cate 6 eseuri. Pe locul 14 se mai afla, alaturi de Tincu, Felipe Contepomi, Lucas Borges, Ignacio Corleto (toti trei Argentina), Matt Giteau, Rocky Elsom (ambii Australia), Jerry Collins, Aaron Mauger, Richard McCaw, Conrad Smith, Isaia Toeava (toti cinci Noua Zeelanda), Vilimoni Delasau, Kele Leawere, Akapusi Qera (toti trei Fiji), Allister Hogg (Scotia), Lionel Nallet (Franta) si Martyn Williams (Tara Galilor).

Romania a evoluat la Cupa Mondiala in grupa C, alaturi de Noua Zeelanda, Scotia, Italia si Portugalia. Nationala Romaniei a fost invinsa de Noua Zeelanda, scor 85-8, Italia (24-18) si Scotia (42-0) si s-a impus, cu scorul de 14-10 in fata Portugaliei. In urma acestor rezultate, Romania s-a clasat pe locul patru in grupa, cu 5 puncte, pozitie ce nu i-a permis accederea in sferturile de finala.

Mediafax



Tincu, locul 14 in clasamentul marcatorilor de eseuri la Cupa Mondiala