Cupa Mondiala de Rugby 2007

Tara Galilor a defilat cu Japonia

Tara Galilor, una dintre echipele pe care se bazeaza Emisfera Nordica pentru a opri tavalugul echipelor din sud la Cupa Mondiala de rugby, s-a impus clar in fata Japoniei, 72-18.
Anuntat ca un posibil meci echilibrat dupa ce fortele din Nord au avut mari emotii in jocurile de pana acum, Tara Galilor - Japonia a fost mai strans doar in prima repriza, gazdele intrand la pauza cu 18 puncte avans, 29-11.

Cum insa galezii si-au asigurat inca din primul act punctul bonus ofensiv si era evident ca Japonia nu poate emite pretentii la victorie, Tara Galilor a zburdat pe teren in repriza a doua cand a marcat eseu dupa eseu.

Meciul s-a incheiat in cele din urma cu 72-18 pentru galezi, 11-2 la eseu, dupa un joc in care au stralucit Martyn Williams si Shane Williams, autori a cate doua eseuri, dar si Stephen Jones, autor a 13 puncte din lovituri de picior.

Astfel, Tara Galilor a egalat la puncte Australia si Fiji insa galezii sunt obligati sa invinga Fiji in ultimul meci din grupe pentru a se califica in sferturile de finala.

Cupa Mondiala de rugby din Franta continua vineri cu un meci de foc, Franta - Irlanda, meci decisiv in Grupa D, cine pierde urmand sa spuna adio calificarii in sferturi.
 
Amos News


Tara Galilor a defilat cu Japonia