Cupa Mondiala de Rugby 2007

Stejarii vor antrenor cu experienta

Componentii reprezentativei Romaniei care evolueaza la echipele franceze din Top 14 sau in Pro D2 asteapta ca la conducerea nationalei sa fie numit un selectioner cu experienta internationala, ca succesor al managerului francez Robert Antonin, al carui contract expira sambata, informeaza AFP.
"Ar trebui sa vina nu cineva din Romania, ci mai degraba cineva care are multa experienta pentru a face din noi, care cu totii avem individual nivelul necesar, o echipa adevarata", a declarat capitanul Sorin Socol dupa meciul cu Noua Zeelanda, pierdut cu scorul de 8-85, ultimul pentru Romania la Cupa Mondiala din acest an.
 
Socol, care este component al echipei Pau, a mentionat numele lui Eddie Jones, insa a precizat: "Asteptam sa vedem raspunsul presedintelui si responsabililor federatiei romane. In orice caz, noi, jucatorii din Franta, asteptam propuneri curajoase, altfel va trebui sa nu conteze prea mult pe noi".
 
Intrebat in legatura cu posibila numire a unui membru al academiei de rugby fondate in Romania de Robert Antonin, Socol a spus: "Ceea ce face ca un antrenor sa fie bun este experienta de a fi antrenat la cel mai inalt nivel, sa stie sa fie sever, sa impuna reguli si sa faca echipa sa mearga".
 
Marius Tincu (Perpignan) nu este neaparat important cine va fi succesorul lui Antonin sau al antrenorului Daniel Santamans, ci "ajutorul ce se poate da unor tari ca Romania". "Daca IRB face ceea ce este necesar pentru a nu uita aceste natiuni mici, ar putea merge", a precizat Tincu.
 


Stejarii vor antrenor cu experienta